Indul a cigányzenészeket támogató pályázat

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 10. 11:27

800 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány a magyarországi cigányzenészeknek annak érdekében, hogy így segítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került muzsikusokat. A pályázati felhívás megjelent, jelentkezni szeptember 30-ig lehet.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a pályázat kiírásában együttműködő Hagyományok Háza célja a pályázattal a magyarországi hagyományos éttermi cigányzene támogatása, népszerűsítése, a zenészek pályán tartása – közölték.

A felhívásra olyan 4-5 fős cigányzenekarok adhatnak be pályázatot, akik legalább 30 fő befogadására alkalmas budapesti vagy vidéki, turisztikai szempontból frekventált helyszínen működő vendéglátóhelyen zenélnek.

Cigányzenés ebéd a Lázár Lovasparkban

Fotó: gkrte.hu

A vissza nem térítendő támogatásért cserébe a zenészeknek azt kell vállalniuk, hogy 2020. november 2. és 2021. április 18. között a hét 4 napján minimum 3 órában zenélnek a zenekart támogató és a pályázatban nevesített vendéglátó egységben.

A támogatás a zenészek és a zenekarvezetők tiszteletdíja, amelynek mértéke összesen közel nettó 1 millió és 1,5 millió forint között van, a szakmai koordinációt a Hagyományok Háza végzi.

A felhívás részleteiről a pályázók a kisfaludyprogram.hu weboldalon tájékozódhatnak.

A pályázatokat magyar nyelven, szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton. A megbízási díjakat a teljesítés után meg is kapják a nyertesek – ígérik a pályázat kiírói.

Ezzel párhuzamosan megjelent az 500 fő feletti könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogató pályázati felhívás is.