Indul az Aktív Magyarország Országos Műjégpálya Programja

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 11:39

Új elemmel bővül az Aktív Magyarország Program: a futókörök, gör- és bringaparkok, vasalt utak, mászótermek, illetve sziklamászó iskolák építése mellett már műjégpálya-vásárlásra és -bérlésre is lehet pályázni 50 százalékos állami támogatással.

Az Aktív Magyarország Program célja, hogy olyan magyarországi városokban is épüljön jégpálya, ahol az elmúlt 3 évben nem működött ilyen intézmény. A programban önkormányzatok, önkormányzati költségvetési szervek vagy helyi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaságok pályázhatnak. A program célja, hogy a tél beköszöntével is minél több településen legyen lehetőség szabadtéri aktív sportolásra.

Az 50 százalékos támogatás összege műjégpálya vásárlása esetén maximum 25 millió forint, bérlés esetén pedig maximum 5 millió forint lehet. A Programban összesen bruttó 150 millió forint áll rendelkezésre. A pályázónak vállalnia kell, hogy a pálya üzemeltetését legkésőbb 2021. december 20-ig megkezdi. A pályázat további feltételei közé tartozik, hogy a pálya mérete legalább 15 méter széles és 30 méter hosszú, 450 négyzetméter alapterületű legyen. Elhelyezkedését tekintve fontos, hogy frekventált, könnyen megközelíthető területen létesüljön, illetve nevelési-oktatási intézmények számára ingyenes használatot biztosítson az üzemeltető nevelési-oktatási időben. A teljes felhívás az Aktív Magyarország weboldalán érhető el.

Az Országos Műjégpálya Program keretében 50 százalékos állami támogatásra lehet pályázni

Fotó: 123rf.com

A jelentkezéseket a jegpalya@aofk.hu e-mail-címre várják legkésőbb 2021. október 8-ig, a kitöltött jelentkezési adatlap elküldésével. Az elküldést követő munkanapon megerősítő válaszlevelet kell kapnia a pályázónak. Ha ez a levél nem érkezik meg, újra kell küldeni a jelentkezési dokumentációt. A benyújtott pályázatokat szakmai, műszaki és pénzügyi szempontok szerint értékelik szakértő bevonásával, a végső döntést az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hozza meg.

Az Aktív Magyarország Program 2019-ben indult, kezdetben futókörre és görparkra, majd 2020-tól bringaparkra, sziklamászó útvonalra, via ferrata útra, valamint mászóterem építésére is lehet pályázni.