Indul az IMEX-re az új Budapest MICE Guide

Forrás: turizmus.com

 2019. május 14. 14:53

Május közepétől vehetik kezükbe az érdeklődők a 2019/2020-as szezonra aktualizált Budapest MICE Guide-ot. A frankfurti IMEX kiállításra időzített, angol nyelvű kiadvány Budapest konferencia-, rendezvény- és incentive turisztikai kínálatát mutatja be.

A 2017-ben útjára indított, hiánypótló kiadvány idén jelent meg harmadízben a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Turizmus Kft. közös gondozásában. A tartalmában és küllemében is megújult 68 oldalas kiadvány nemzetközi konferencia- és kongresszusszervezők, valamint a külföldi és hazai corporate partnerek iránytűje: részükre nyújt praktikus információkat a 4 és 5 csillagos fővárosi konferenciahotelekről, valamint a hagyományos és a különleges profilú, egyedi hangulatú konferencia- és rendezvényhelyszínekről. Ezenfelül bemutatja a budapesti PCO-kat és DMC-ket is, az utolsó néhány oldalon pedig incentive ajánlatokat gyűjtöttek csokorba a szerkesztők.

A 2019/2020-as MICE Guide – a hirdetőkön felül – 32 szállodát, 18 konferenciaközpontot és rendezvényhelyszínt, 35 egyedi helyszínt, továbbá 39 rendezvényszervezőt (PCO és DMC) mutat be.

Minden szolgáltatót alapadatokkal és piktogramokkal ismertet a kiadvány, jelezve a repülőtértől és a városközponttól való távolságot, valamint a konferenciakapacitást (színháztermi elrendezés mellett) és a tárgyalótermek (meeting rooms) számát. Szállodák esetében a minősítést és a szobák számát is ismertetik.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

A kiadvány további prémium tartalmakat is kínál olvasóinak. Hat oldalon keresztül kelti fel a kedvet Budapest tematikus bejárásához, a BFTK Brilliant Budapest kiadványából már megismert 12 élményígéret segítségével (megelevenedő történelem, sokoldalú, évszázados fürdőkultúra, Budapest megcsodálása hajóról, múzeumlátogatás, Budapest ízeinek megkóstolása, spirituális és vallási örökség, Budapest mint filmforgatási helyszín, Európa Sportfővárosa, Budapest a négyévszakos fesztiválfőváros, Budapest gyermekkel,stílusos bevásárlás, felfedező túrák Budapest környékén). Újdonságként kerültek bele a kiadványba a különböző célcsoportokra: workteamekre, családosan érkezőkre, kultúrafogyasztó 35 feletti párokra (culture enthusiasts aged 35+) fókuszált 3-5 napos Budapest Card csomagajánlatok, amivel a BFTK a hivatalos városkártyát kívánja népszerűsíteni, értékesítését elősegíteni.

A belív egyik oldalpárja

Fotó: turizmus.com

A Magyar Kongresszusi Iroda adatai alapján, 2018-ban Budapesten megközelítőleg 2.600 hivatásturisztikai rendezvényt (eventet) valósítottak meg. A rendezvények csaknem 2/3-ának (65,5%) valamelyik szálloda adott otthont. Az eventek 10%-át kongresszusi- vagy konferenciaközpontban, közel 9%-át egyetemi helyszíneken, tudományos-kutatási központokban, 16%-át pedig egyéb helyszíneken szervezték.

A Budapest MICE Guide 2019/2020 kiadványt az érdeklődők május közepétől online lapozható formában – digitális formában – is elérhetik a www.budapestinfo.hu/hu/budapest-mice-guide webes felületen.