Ingyen képezték Máltán a turisztikai szolgáltatók ezreit a Covid-19 alatt

Forrás: turizmus.com

 2020. november 03. 14:27

Máltán több mint 8000 turisztikai munkavállaló vett részt ingyenes képzési programban a Covid-19 járvány ideje alatt – tudatta a Máltai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete.

Több mint nyolcezer turisztikai iparban foglalkoztatott munkavállaló vett részt Máltán a világjárvány idején ingyenes online képzési és átképzési tanfolyamokon, hogy fejlessze képességeit.

A máltai kormány közel 6 millió eurót költöttek arra a programra, amely 1000 ingyenes tanfolyamot kínált 33 különböző intézmény szervezésében, köztük a Máltai Egyetemen, a Turisztikai Tanulmányok Intézetében és az UNESCO-hoz hasonló nemzetközi testületekben.

Közel 6000 ember, akiknek lehetősége volt legfeljebb három rövid tanfolyamra beiratkozni, már befejezte a tanulmányait, míg további 2000-en jelenleg is olyan akkreditált képzésben vesznek részt, ami hosszabb tanulmányi időszakot igényel.

A máltai kormányzat a példátlan válság idején arra akarta ösztönözni a munkavállalókat, hogy ne maradjanak tétlenek, hanem bővítsék tudásukat, ismereteiket és készüljenek fel a holnap kihívásaira.

 

Visszajelzések azt mutatják, hogy ez a beruházás nagy hatással volt, különösen az ágazatban hosszú ideje dolgozó munkavállalók életére, akiknek gyors ütemű életmódjuk miatt még soha nem volt idejük ilyen lehetőségekre.

(Borítókép: Máltai Idegenforgalmi Hivatal)