Ingyen mehetnek az iskolás csoportok az OMÉK-ra

Forrás: turizmus.com

 2017. április 04. 15:43

Az általános és középiskolás diákok mellett a főiskolai és az egyetemi hallgatókat is célzott programokkal, konferenciákkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

Az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium idén is megrendezi Magyarország legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező agrárgazdasági rendezvényét, az OMÉK-ot, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A kiállítás  szeptember 20–24. között lesz látogatható a Hungexpo Budapesti Vásárközpont és a Kincsem Park területén.

Az OMÉK egyik kiemelt célja, hogy a fiatalok élményszerűen ismerhessék meg a vidék, az agráriumból élők mindennapjait. A már megszokott őshonos állatbemutató, a lovas programok, a kisállat-simogató és a mezőgazdaságigép-bemutató mellett főzőverseny, kutyakiállítás, „Gyermeksziget" és még sok színes, interaktív szórakoztató esemény várja a diákokat – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

Fotó: omek2017.hu

A 78. OMÉK a főiskolások és egyetemisták számára is célzott programokkal készül: a vásár öt napja alatt hallgatói konferenciák, kerekasztal-beszélgetések is várják a fiatalokat, különös tekintettel az agrár-felsőoktatásban résztvevőket.

A kiállításra az általános és középiskolás csoportok – 10 fő felett, kísérővel együtt – az előzetes regisztrációt követően ingyenesen léphetnek be. A főiskolások és egyetemisták – amennyiben szintén 10 főt meghaladó létszámú csoporttal jelentkeznek be – ugyancsak ingyenesen látogathatják a vásárt.

Az iskolák, iskolás csoportok a http://www.omek2017.hu/iskolas-csoportoknak/ honlapon regisztrálhatnak.