Ingyenes képzési lehetőség a turisztikai szektorban dolgozók részére

Forrás: turizmus.com

 2021. december 07. 10:15

A Turizmus Akadémia weboldalán az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmussal kapcsolatosan találhatók általános és termékfejlesztési tudnivalók, amelyek bázisát az MTÜ szakmai publikációi és a program keretében elvégzett kutatások adják.

A Magyar Turisztikai Ügynökség ingyenes képzési lehetőséget biztosít a turizmus-vendéglátás szektorban dolgozók részére. A Turizmus Akadémia weboldalon az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmussal kapcsolatosan találhatók általános és termékfejlesztési tudnivalók, amelyek bázisát az MTÜ szakmai publikációi és a program keretében elvégzett kutatások adják.

Az oldalon található tartalmak hozzáférése regisztrációhoz kötött, de díjmentes, ezzel is támogatva a vállalkozásokat és a munkavállalókat.

A Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretében megvalósuló program középpontjában Magyarország turisztikai kínálatának népszerűsítése és a három réspiac – az orvosi, a szenior és az akadálymentes turizmus – területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése áll. Stratégiai cél új piacok elérése, a területi koncentráció oldása, továbbá a vállalkozások szemléletformálása, a szolgáltatások minőségének emelése, amelynek révén elérhető a magyarországi vendégforgalom, illetve az abból származó bevételek növekedése és a turisztikai szezon meghosszabbítása.A kurzusokat elvégzők a három jelentős növekedési potenciállal rendelkező területről szerezhetnek bővebb tudást, továbbá megismerhetik a termékek fejlesztésében rejlő lehetőségeket is. Az ingyenes tudásbázis hozzájárul a termékek versenyképességének fokozásához, ezáltal a hazai turisztikai szektor eredményének növekedéséhez.

A kurzusokat elvégzők három jelentős növekedési potenciállal rendelkező réspiacról szerezhetnek bővebb tudást

Fotó: 123rf.com

Orvosi turizmus

Az egészségturizmuson belül a medical turizmus jelenti az egyik legnagyobb fejlesztési potenciált. A hazai egészségturizmus döntően a termálvízre épülő szolgáltatásokban merül ki, miközben az orvosi szolgáltatások piacán (bár nem tudatosan, hanem spontán) is jól pozicionált. Cél, hogy Magyarország a minőségorientált és hiánypótló orvosi szolgáltatásokat nyújtó desztinációk közé kerüljön.

 

Szenior turizmus

A szenior turizmus a társadalom általános elöregedése miatt egyre markánsabb szegmenst képvisel. Tekintettel arra, hogy hazánk legfontosabb küldőpiacai olyan országok, melyek társadalma jellemzően ehhez a tendenciához igazodik, a szenior turizmus igényeinek megfelelő kínálat megteremtésére kiemelt figyelmet szükséges fordítani. A nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy a szenior korosztály komoly turisztikai erőt képvisel.

 

Akadálymentes turizmus

Az akadálymentes turizmus arra törekszik, hogy felszámolja azokat az akadályokat, amelyekkel a fogyatékkal élők utazásaik során szembesülhetnek. Cél, hogy mindenki egyformán élvezhesse a turisztikai szolgáltatásokat. Ennek érdekében az akadálymentességnek az egész turisztikai láncban jelen kell lennie, minden desztinációban, szolgáltatásban és tevékenységben, szükséges és elengedhetetlen feltétel a versenyképesség növelésében.

A Turizmus Akadémia portál célja, hogy dinamikus tartalmakkal, a turizmus teljes területére vonatkozóan naprakész tudásanyaggal lássa el a szakmát.

Az ingyenes képzésre itt lehet regisztrálni: www.hozzaferheto.turizmusakademia.hu