Ingyenes kiadvány népszerűsíti a gravel kerékpározást és a Balatont

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 20. 21:51

A GravelGuide nemcsak a szabadidő-kerékpárosok körében egyre kelendőbb gravel kerékpárokat, hanem színes túraajánlatokon keresztül a Balaton környékét is bemutatja. Az ingyenes kiadvány angol és magyar nyelven, 5000-5000 példányban jelent meg a bringas.hu magazin különszámaként.

Az elektromos rásegítéses kerékpárok világába kalauzoló, tavaly megjelent Pedelexikon után az idei évben az amatőrök körében egyre népszerűbbé váló gravel kerékpározást állítja a középpontba a bringas.hu magazin különszáma, amely a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) támogatásával jelent meg.

 

Új trend: a gravel kerékpározás

Az ingyenesen terjesztett kiadvány mindazokat igyekszik megszólítani, akik a kényelmes családi túráknál picit többre vágynak és gyakran hódolnak a kerékpározás szenvedélyének.

Az első, a technikai részleteket tisztázó cikkekből kiderül: az elektromos rásegítéses kerékpárok mellett az elmúlt 10 évben a gravel kerékpárok mutatták a legnagyobb fejlődést.

A gyors tempó és a kényelmes haladás érdekében ezeket a járműveket országúti (ún. koskormánnyal), földúton való haladásra is alkalmas, szélesebb gumikkal és biztonságos tárcsafékkel szerelték fel, mindezek sportos tempójú kerékpározást tesznek lehetővé bármely terepen.

Az új kiadvány a Balaton kerékpáros lehetőségeit is bemutatja

Fotó: MTSZA

Fókuszban a Balaton

A gravel kerékpározás nagy szabadságot adó stílusa szinte mindenkinek mást jelent, a kiadvány bevezetője szerint elsősorban a találkozásokról szól.

„Nemcsak az aszfaltúton és a terepen, természetben bringázás élménye találkozik egy sportos kerékpárban, hanem az is, amit Magyarország legnépszerűbb nyaralóövezetében, a Balatonnál keresnek a bringások” – nyilatkozta lapunknak Princzinger Péter, az MTSZA és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

A GravelGuide a szabadidő-kerékpárosok körében egyre kelendőbb stílus mellett éppen ezért színes túraajánlatokon keresztül a Balaton környékét is bemutatja, eltávolodva a parttól északon és délen egyaránt. Ízelítőként az olvasók 2-2, az északi és a déli parton vezető túraajánlatot ismerhetnek meg a Balaton környékén részletesen, szintrajzzal, letölthető formában.

A kiadványban részletesen olvashatunk a Balaton térségében átfogó fejlesztést megvalósító BalatonBIKE365 projektről.

Az infrastruktúra fejlesztését és a tematikus túraajánlatok kidolgozását rendszerben kezelő programnak a 800 kilométernyi kitáblázott útvonal és a kerékpáros központok létrehozása éppúgy része, mint a 7 nyelven elérhető, dinamikus adatbázist kezelő honlap és hozzá kapcsolódó applikáció. Gravel kerékpárok bérlésére a Balatonfüreden már megnyitott, Balatonföldváron és Keszthelyen pedig hamarosan megnyíló központokban is lehetőség lesz.

A 52+4 oldalas, angolul és magyarul megjelent kiadványt eseményeken, intézményekben, kiadványok, reprezentációs anyagok mellékleteként, Tourinform-irodákban, BalatonBIKE365 szolgáltatóknál terjesztik. Az angol nyelvű példányok a Balaton térségét a külföldi turisták körében is népszerűsítik.

A kiadvány magyar, illetve angol nyelvű változata az alábbi linkekről tölthető le:

Magyar: https://online.fliphtml5.com/jaled/hwfu/