INNOHUNGARY – Komplex nemzeti megjelenés Sanghajban

Forrás: turizmus.com

 2020. november 10. 15:40

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa a HEPA és a Magyar Turisztikai Ügynökség társszervezésében INNOHUNGARY néven 4 napos rendezvénysorozatot tartott Sanghajban november 6. és 9. között.

A magyar termékek mellett a hazai innováció, a sport és turizmus is bemutatkozott

Fotó: Magyarország Sanghaji Konzulátusa

Sanghaj pénzügyi központjában, Pudong kerületben innovatív szabadtéri fesztivált szerveztek, amelynek ötlete a Kínai Nemzetközi Import Expo apropóján, formája és eszközei pedig a COVID–19 világjárvány okozta helyzethez alkalmazkodva születtek meg. Az offline és online megjelenést ötvöző szabadtéri fesztiválon nemcsak a kínai piacon jelenlévő magyar cégek világszínvonalú termékei voltak láthatók, de sor került a magyar innovációk, a sport és a turizmus bemutatkozására, valamint a Rubik-kocka 40. évfordulójának megünneplésére is. Szűcs Ervin, a neves magyar vívó és szakedző tanítványaival a legeredményesebb magyar olimpiai sportágból, a vívásból adott ízelítőt, a vállalkozó kedvű látogatók pedig az egyik legfiatalabb sportinnovációt, a Teqballt próbálhatták ki a helyszínen.

Népszerű volt az élő közvetítéssorozat

A sanghaji programokat újszerű online turisztikai országpromóció tette még színesebbé: Carolyn Zhang Yu, Magyarországon élő kínai operaénekesnő és Glasz Katalin műsorvezetők egy-egy interaktív élő közvetítés keretében a négy nap folyamán tizenkét élő adásban mutatták be Magyarország legizgalmasabb turisztikai helyszíneit. Az egy-egy órás műsorokban hat magyar városból és hét hazai vállalkozás helyszínéről jelentkeztek be. A kínai nézők Győr történelmi belvárosát, a Pannonhalmi Főapátságot és az apátsági termékeket, a Herendi Porcelánmanufaktúra világhírű porcelánjait, a Gál Tibor pincészet kiváló borait, a Tihanyi Bencés Apátságot, Eger városát, Szeged városközpontjának emblematikus látnivalóit és a kínai piacon kedvelt Naturtex termékeket ismerhették meg közelebbről. A budapesti virtuális séták többek között a Budai Várba, a Szent István Bazilikához és az Andrássy útra vitték el a kínai nézőket, mindeközben a két műsorvezető kipróbálhatta az Omorovicza termékeket és Abodi Dóra divattervező kollekciójának darabjait is. Az élő közvetítéssorozat, amelynek népszerűségét a nézőszám, valamint a közönség aktivitása, kérdései és megjegyzései mérik, kiemelkedő népszerűségi mutatókat ért el Kínában.

(X)