Ismét a világ legjobb luxusmárkái között a Spirit Hotel

Forrás: turizmus.com

 2016. október 17. 16:42

Az MSZÉSZ örömmel tájékoztatja a szakmai közvéleményt, hogy egyik tagszállodája, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa*****superior másodszor is elnyerte a Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards legkiválóbbaknak járó Signum Virtutis díját.

A nemzetközi elismerést 2013-ban alapították azzal a céllal, hogy a luxusmárkák és szolgáltatások közül kiemeljék a legkiválóbbakat. A díjra a szállodák nevezhetik saját magukat, vagy a zsűri tagjai is jelölhetik a legméltóbbnak vélt hoteleket, ahogy az a Spirit Hotel esetében is történt.

A jelöltek kiválasztásánál alapvető szempont az ötcsillagos minőség és sokat nyomnak a latba a kiváló vendégértékelések is. Az elbírálásnál a legapróbb részleteket is megvizsgálják a felszereltségtől kezdve egészen a vendégeknek kínált extrákig. A szállodákat több kategóriában értékelik, a Spirit tavaly „spa" kategóriában kapta meg a Signum Virtutis címet. Ebben az évben pedig először „hotels and resorts", továbbá „spa" kategóriában másodszor is elnyerte a legkiválóbbnak járó elismerést.

Forrás: spirithotel.hu


Kaisinger András, a Spirit Hotel vezérigazgatója óriási elismerésnek tarja a Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Awards Signum Virtutis címét. Különösen fontos számára, hogy a díj nemcsak szakmai elismerést jelent, hanem lényeges visszajelzés a közönség részéről is, hiszen a nyertesek sorsa a szakmai bizottság értékelése mellett a közönségszavazáson is múlik. Kaisinger András szerint a természeti és épített környezet egyedülálló összhangja, a magas színvonalú spa-szolgáltatások és a Spirit csapatának magas szakmai tudása mellett a professzionális egészségmegőrző kezelések és az egyedülálló mySPIRIT egészségprogram teszik sikeressé a hotelt.

Forrás: spirithotel.hu


Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, a prémium és luxus kategóriájú hotelek nagyon fontos szerepet játszanak a hazai turizmus, a szálloda és vendéglátóipar fejlődésében. Mint mondta, ők a szakma véleményvezérei, ők a leginkább tájékozottak a nemzetközi trendek és vendégelvárások terén. Az alacsonyabb kategóriájú szállodák őket követik, így nagyon fontos szerepük van a szállodai termékek és a legjobb gyakorlat kialakításában, sikereik lendületet adnak a magyar szállodaipar fejlődésének újabb lépcsőihez.