Ismét díjazták az év legjobb bringásait

Forrás: turizmus.com

 2019. január 12. 11:47

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) hagyományos év eleji rendezvényén, a Bringasport Év Sportolója Gálán adták át a kitüntetéseket az év bringásainak, január 11-én a Balassi Intézet színháztermében.

A gálán a díjakat a szövetség 12 szakágának felterjesztései alapján ítélték oda a tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint az MKSZ releváns, meghívott tisztviselői, edzők, sporttársak, rokonok és barátok jelenlétében. Az eseményt a Hegeshow  professzionális és rendkívül látványos extrém sport műsora vezette fel.

Mindenkit lenyűgözött a gálát felvezető Hegeshow

 

 

Princzinger Péter

 

Az eseményt Princzinger Péter, az MKSZ elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kitért rá, hogy nyugodt és eredményes mederben folyik a sportág fejlesztése, amely a közös, kitartó munkának köszönhetően az idei évben elképesztő eredményeket hozott a magyar kerékpársportnak.

A Szövetség szintén igyekszik magas színvonalú, támogató szakmai tevékenységet folytatni. Szerinte a megítélt támogatások tovább segítik a bringasportot a kitűzött célok elérésében, így remélhetőleg még jobb eredmények születhetnek majd 2019-ben és természetesen 2020-ban is, az olimpián.

 

 

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója méltatta a kerékpársport eredményeit, illetve azt a látványos fejlődést, amelyen az elmúlt években keresztül ment. Reményét fejezte ki, hogy a MOB és az MKSZ között a jövőben is megmarad a hatékony együttműködés, és biztosította a fiatal magyar bringásokat, hogy az Olimpiai Bizottság támogatására mindig számíthatnak.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a kerékpározás ügye egyre inkább előtérbe kerül hazánkban, és ez az időszak valóban aranykor a hazai biciklisek életében. Szerinte kihívás, lehetőség és egyben felelősség is, hogy minden eszközzel segítsük ennek a sportágnak a fejlődését. Felhívta a figyelmet a nemrég indult „másfél méter” kampány fontosságára is, amely az utcai kerékpározás megnövekedett népszerűségének okán szeretné biztonságban tudni a kerékpárosokat és az autósokat egyaránt.

A díjazottak

Fotók: Vanik Zoltán / Bringasport

Az év kerékpárosai 2018-ban:

Mészáros Bence – KSI

Peák Barnabás – Kontent DKSI

Benkó Barbara – Ghost Factory Racing

Parti András – Waberer's Track Team

Fetter Erik – PCCC - Scott

Dina Márton – Cube

Buzsáki Virág – Pavé Cycling Academy

Búr Zsolt – Vialand Racing Team

Vas Kata Blanka – Merida Maraton Team CST

Palotai Gábor – FRO Racing

Lenthár Gábor – Crosskovácsi Sport és Környezetvédő SE

Muszula Balázs – Limit Racing Team

Hugyecz Zsófia – RMTK SE

Schön Martin – Bokodi SE

Krausz Bence – Baj KSE

Orcsik Viktor Péter – Baj KSE

Lovassy Krisztián – BVSC - Kőbánya Cycling Team

Szalontay Sándor – VeloClass Velence

Vukman Márk – Magyar Freestyle BMX Sportegyesület

Bujáki Bence – BMX Club Les Pennes Mirabeau

Hegedűs László – Jó Bringa SE

Kovács Péter – Jó Bringa SE

Leskó József – Pro Trial SE

Bók László – Kőbánya Tc.

 

Kapcsolódó cikkek