Ismét lehet jelentkezni a londoni World Travel Market kiállításra

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 14. 13:23

A szabadidős turizmus piacvezető szakmai vásárát idén 2022. november 7-9. között rendezik az ExCel Londonban; a 105 négyzetméteres közös magyar standon 7 társkiállító kap bemutatkozási lehetőséget.

A WTM London a szabadidős turizmus piacvezető szakmai vására, amelyen nemcsak a brit piac, hanem a teljes nemzetközi turisztikai szakma és a média képviselői is részt vesznek.

A tavalyi, a koronavírus járvány miatt hibrid módon megrendezett kiállításon az online résztvevők mellett személyesen mintegy 100 országból érkeztek kiállítók, 141 országból és régióból pedig buyerek.

Az MTÜ standjára még várják a jelentkezőket

Fotó: MTÜ

Idén 2022. november 7-9. között, kizárólag személyes formában rendezik meg a vásárt az ExCel Londonban, amely 100 hektáros területen biztosít kiállítási és üzletkötési lehetőséget a regisztrált turisztikai szakemberek számára - közölte az MTÜ.

A magyar kínálat idén egy 105 négyzetméteres, az EU1810-es számú, központi standhelyen jelenik majd meg. A korábbi évek gyakorlata alapján az MTÜ idén is lehetőséget biztosít arra, hogy egyes társkiállító partnerek bemutatkozhassanak a rendezvényen. Az MTÜ ezúttal 7 társkiállítói helyet allokált erre a célra.

Mindemellett újításként az új, termékfókuszú értékesítési koncepció részeként az MTÜ a teljes vásári részvételi díjat is elengedi egyes, a 2022-es Kiemelt Program Pályázaton a Kiemelt Partner státusz elnyerő társkiállító számára. Ők az ingyenes részvételt az „Innovatív turisztikai csomag" felhívásra jelentkezve nyerhetik meg.

A vásári részvételi díj elengedésére pályázó termékcsomagokat egy 6 fős, az MTÜ, a MABEUSZ, MUISZ és MTSZA tagjaiból álló szakértői bizottság értékeli.

Minden beadott pályázatot név nélkül, a bírálók titoktartási kötelezettségvállalása mellett bírálnak el, viszont az értékesítési folyamat során a csomagok minden esetben a pályázó cég nevével és elérhetőségével kerülnek majd népszerűsítésre.

A beérkező termékcsomagok közül a nyerteseket minden esetben minőségi és szakmai kritériumok alapján választják ki, többek között olyan szempontokat figyelembe véve, mint: új attrakciók megjelenítése, a termék adaptivitása a változó gazdasági- és társadalmi környezethez, innováció (fenntarthatóság, élményközpontúság), szezonalitás figyelembevétele, relevancia az adott piacon, illeszkedés az MTÜ márkaprofiljához. Az Innovatív turisztikai termékcsomag pályázatról a 2022-es Kiemelt Partnerei számára az MTÜ a későbbiekben részletes felhívást küld.

A Kiemelt Partner Pályázat részletes feltételeit és a regisztrációs felületet itt találja: https://mtu.gov.hu/kpp-regisztracio

A WTM London vásár helyszínéül szolgáló Egyesült Királyság jelenleg Budapest legfontosabb küldőpiaca, s így volt ez a koronavírus járványt megelőzően, 2019-ben is. Ugyan a járvány következtében 2021-ben kevesebb brit turista érkezett hazánkba, az idei nyári időszakban a brit vendégéjszakák száma országosan már több mint ötszörösére emelkedett a tavalyi szezonhoz képest.

A brit vendégek többsége hagyományosan a fővárosba érkezik, 2021-ben (83%) és 2022 első 7 hónapjában (90%) is Budapesten realizálódott a brit vendégéjszakák többsége. A leglátogatottabb fővárosi attrakciók körükben a Parlament és környéke, a Széchenyi Gyógyfürdő, a Halászbástya, a szórakozóhelyeiről ismert Gozsdu udvar és Bulinegyed/Kazinczy utca, a Dohány utcai Zsinagóga és a Szent István Bazilika.

A brit vendégek szállásra fordított költése a külföldi átlagnál magasabb, a Budapesten megszállók körében ez az arány még jelentősebb.

A World Travel Markettel kapcsolatos legfontosabb információk

  • Időpont: 2022. november 7-9.
  • Helyszín: London, ExCel vásárterület, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London Docklands, E16 1XL
  • Részvételi díj a teljes pulton 2 fő kiutazó részére:

Teljes áron kedvezmény nélkül 500 000 Ft + ÁFA
Kedvezményes áron, a 2022-es Kiemelt Partnerek számára 250 000 Ft+ ÁFA
0%-os részvételi díj, az Innovatív Turisztikai Termékcsomagra jelentkezve* -

*A pályázatra a 2022-es Kiemelt Partner Programban „Kiemelt Partner” státuszt elnyerő társkiállítók pályázhatnak

  • Jelentkezési határidő: 2022. 10. 06.
  • Jelentkezési lap + ÁSZF: letölthető ITT
    A kitöltött és cégszerűen aláírt jelentkezési lapokat küldjék el a kiallitas@visithungary.com email címre, Zsiborás-Chrabák Vivien részére.
  • Kapcsolat:
  1. A WTM London vásárral kapcsolatos kérdésekben az MTÜ munkatársa, Zsiborás-Chrabák Vivien áll szíves rendelkezésükre.
  2. A brit turisztikai piaccal kapcsolatos kérdés esetén keressék Terjék Mátét, a brit piacért is felelős piacszakértőt (mate.terjek@visithungary.com, +36 30 402 5324)