Ismét lehet jelentkezni a Vándortáborokba

Forrás: turizmus.com

 2019. január 18. 13:53

Új élmények, és öt új útvonal várja a Vándortáborba jelentkező iskolás gyerekeket és kísérőiket az ország legszebb tájain: 19 helyszín és három mozgásforma közül választhatnak a diákok és tanáraik.

Az év legkalandosabb és környezettudatosabb táboraiba kedvezményes áron közel 10000 gyermek juthat el az idei szezonban. Cél, hogy a gyermekek az aktív időtöltés közben ismerjék meg környezetüket, a természeti és kulturális értékeket. Az idei év újdonsága, hogy a táborokban részt vevő gyerekek számára fotó- és novellapályázatot írnak ki a szervezők, melyek részleteiről hamarosan a weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A nagy érdeklődésre való tekintettel a helyek valószínűleg hamar betelnek, ezért érdemes január 28-tól figyelni a www.vandortabor.hu weboldalt.

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett erdei vándortáborokban a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis vadregényes erdeiben kalandozhatnak a diákok, miközben a szervezők megkezdték két új útvonal kialakítását a Vasi-hegyháton és a Zemplénben. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bringás táboraiban idén szintén két új nyomvonalon kerekezhetnek a Balaton-felvidéken, valamint a Bükk-Aggtelek térségben. A páratlan szépségű helyek mellett megmaradnak a tavalyi népszerű útvonalak is, mint az Őrség, a Felső-Tisza-vidéke, a Körösök völgye, valamint a Palócföld. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett vízi vándortáborba jelentkezők idén is az Alsó-Dunán, a Mosoni-Dunán, a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogon és a Dunakanyarban hódíthatják meg a hazai folyókat. Új helyszínként pedig a vadregényes Tisza-tó kapcsolódik be a programba, ahol Sarud központtal szerveznek élménydús táborokat.

Tavaly több mint 7000 gyermek és közel 1100 pedagógus vett részt a Vándortábor Programban

Fotó: pixabay.com

A diákok egységesen 25000 forintos részvételi díjért vehetnek részt a diákok a táborokban, amely tartalmazza a teljes ellátást, a szállást és a táborokhoz tartozó egyéb programok belépődíjait is, valamint a kerékpárokat és hajókat, illetve az ehhez tartozó felszereléseket. Az állam által támogatott Vándortábor Program különösen kedvezményes áron nyújt egyhetes nyaralási lehetőséget az általános iskolás és középiskolás fiataloknak.

A frissen jelentkezett pedagógusok képzései már tavaly ősszel elkezdődtek, melynek során a jelentkezők az elméleti ismereteket sajátították el az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2017-ben hívta életre a Vándortábor Programot.Az államilag támogatott táborok sikerét bizonyítja, hogy a tavalyi nyáron már összesen több mint 7000 gyermek és közel 1100 pedagógus vett részt, ami mintegy 40000 vendégéjszakát jelentett. Két év alatt összesen 1400 pedagógus végezte el a nyári táborok valamelyik képzését, a gyalogost, a vízit vagy a kerékpárost.