Ismét rekordév a magyar turizmusban

Forrás: MTI

 2018. augusztus 11. 13:45

A vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig több mint 10 százalékkal nőtt az első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest. A növekedés motorja a belföldi turizmus, ami jelzi, hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda – a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagáló – közleménye szerint a kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen, ezt célozzák a közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is.

A közleményben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg 53 milliárd forintra nőtt.

A turizmus gazdasági sikerágazat lett, a növekedés motorja a belföldi turizmus

Fotó: turizmus.com

A turizmus nemcsak gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe, lehetőséget ad arra is, hogy őrizzük kulturális és természeti értékeinket – áll a közleményben.