Izraelben népszerűsítette hazánkat a Magyar Turisztikai Ügynökség

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 18. 11:14

Az izraeli vendégforgalom 90%-a hagyományosan Budapesten koncentrálódik, a leglátogatottabb fővárosi attrakciók körükben a belvárosi kerületekben található Parlament, a Dohány utcai zsinagóga és környéke, a Bulinegyed és a Gozsdu udvar, a Citadella, valamint a Duna-korzó.

„2022 első félévében 64 ezer izraeli vendég érkezett Magyarországra, akik összesen 225 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Év végéig összesen mintegy 580 ezer izraeli vendégéjszaka várható hazánk kereskedelmi- és magán szálláshelyein” – hangsúlyozta Izbriszov Vitalij, a Magyar Turisztikai Ügynökséget képviselő nemzetközi piacszakértő a Visegrádi Négyek országai által Tel Aviv-ban rendezett közös workshopon, 2022. júliusban.

„Izraelben a nagycsaládosok aránya rendkívül magas, ezért ők kiváló célcsoportot jelentenek a magyar B2B turisztikai szakemberek számára. Érdemes bemutatni nekik Magyarország családbarát-, illetve többgenerációs program- és attrakciókínálatát. Ezen kívül jelentős potenciállal bír még az a magas jövedelmű millennial réteg (Y generáció), akik jellemzően az IT szektorban tevékenykednek és évente több, rövidebb időtartamú külföldi utazást is megengedhetnek maguknak” – foglalta össze Izbriszov Vitalij a piacban rejlő további lehetőségeket.

Izbriszov Vitalij bemutatta a vidék attrakciókínálatát is

Fotó: MTÜ

A piacszakértő hozzátette: a koronavírus-járvány lecsengése után az izraeli vendégforgalom dinamikus növekedésnek indult, amihez nagymértékben hozzájárult, hogy évek óta nem volt ennyire kedvező a légi összeköttetés Budapest és Tel Aviv között.

Izbriszov Vitalij a workshopon Budapest városnéző programjai mellett bemutatta a vidék attrakciókínálatát is. A nyugati országrészt érintve a Balaton nyújtotta változatos élménykínálatra hívta fel a figyelmet, míg a keleti régióból – a közvetlen járat miatt − Debrecen és térségét emelte ki, tekintettel a családos vendégek számára elérhető kiváló gyógyfürdő- és szállodakínálatra.