Jászai Gellért és Guller Zoltán a legbefolyásosabb döntéshozók között

Forrás: turizmus.com

 2018. június 18. 16:20

Az idén is összeállította a legbefolyásosabb hazai döntéshozók listáját a Manager Magazin. A Top 101-es listán több, turizmussal foglalkozó szakember is szerepel.

A lap által összeállított lista első helyén Csányi Sándor, a másodikon Mészáros Lőrinc, a harmadikon Matolcsy György áll.

A kiadvány készítői a toplista 17. helyére tették Jászai Gellértet, a Budapesti Értéktőzsdén szereplő Konzum-Opus Csoport stratégiai irányítóját, a Hunguest hotels Zrt. elnökét, akit állhatatos stratégaként jellemeznek. A magazin egyebek mellett ezt írja róla: „Néhány év alatt Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmának motorjává vált. Jászai nem csupán üzlettársa, de a vállalatfelvásárlásokban és a tőzsdei cégbirodalom építésében - a családtagok mellett – az üzletember egyik legfőbb bizalmasa”.

A lista következő, 18. helyén szerepel a kiadvány szerkesztői által paradigmaváltóként bemutatott Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. „Teljes körű paradigmaváltás lebonyolítója a húzóágazattá előlépett turizmusban, nevéhez fűződik a desztinációalapú fejlesztési szemlélet meghonosítása” – írják róla, majd hozzáteszik, hogy „turisztikai döntéshozóként a családbarát és az élményszerű szolgáltatások fejlesztését támogatja.”

A lista 21. helyén Váradi József, a WizZAir alapító-vezérigazgatója áll, akit innovátorként jellemeznek a kiadványban, rögtön utána Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója következik.

A Lázár Lovaspark társtulajdonosa, Lázár Vilmos 26. a listán, míg Leisztinger Tamás, a lillafüredi Hotel Palota tulajdonosa, az Arago Holding elnök-tulajdonosa a 28. A Sziget Kft-t alapító Gerendai Károly a 31., a Liszt Ferenc repülőtér új utasmólóját építő KÉSZ Holding alapító-tulajdonosa, Varga Mihály az 50. helyen áll. Az Unicumot gyártó Zwack Nyrt. igazgatósági tagja és elnöke, Zwack Izabella és Sándor a lista 90. helyén szerepel. A Főtaxi-tulajdonos Nagy Elek a 97. helyre került.

Kapcsolódó cikkek

TOP 50: Gerendai Károly

2018. május 08.