Jelentkezési lehetőség a WTM London vásárra

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 27. 14:47

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) jelentkezési lehetőséget hirdet szolgáltatók számára az időn élőben is megrendezésre kerülő londoni World Travel Marketen való részvételre, a közös magyar standon.

A szervezők tájékoztatása szerint a WTM London vásárra rendkívüli az érdeklődés, már szinte valamennyi standterület elkelt. A régiónkból Ausztria, Csehország, Szlovénia, Lengyelország, Horvátország, Románia és Bulgária is jelezte már a részvételét.

A világ vezető turisztikai szakmai kiállításának tavalyi, tisztán virtuális formája után az eseményt idén hibrid formában rendezik meg: egy élő és egy virtuális része is lesz. A vásár első, élő részére november 1–3. között kerül sor a londoni ExCel vásárterületen. A virtuális térbe pedig a rá következő héten, november 8-9. között költözik a rendezvény, amelyen az élő eseményen is megjelenő kiállítók vehetnek részt. A hibrid megrendezési forma lehetővé teszi a személyes találkozókat, a virtuális rész, a WTM Virtual pedig az élő vásárt követően is számos kiegészítő networking lehetőséget kínál a szakemberek számára.

Hazánk az élő eseményen egy 224 négyzetméteres standon mutatkozik be, ahol az MTÜ lehetőséget biztosít limitált számú társkiállító partner számára a bemutatkozásra, információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására, valamint speed networking workshopon való részvételre is a vásár mind három napján.A britek utazási kedve a járvány ellenére megmaradt: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a külföldi utazást követően hazatéréskor kötelező brit karanténszabályozás eltörlése után a magyarországi foglalásaik száma egyértelműen megnövekedett.

A WTM időpontja: 2021. november 1-3. (élő esemény) és november 8-9. virtuális esemény)

Helyszín: London, ExCel vásárterület, 1 Western Gateway, Royal Victoria Dock, London Docklands, E16 1XL

Részvételi díj:

  • Részvételi díj teljes pulton*: 500 000 Ft + ÁFA (1 fő kiutazó részvételét tartalmazza)
  • Kedvezményes részvételi díj** teljes pulton: 250 000 Ft + ÁFA (1 fő kiutazó részvételét tartalmazza)

*A WTM London Covid-szabályzata az idei évben sajnos nem teszi lehetővé az osztott pulton való megjelenést. Szintén emiatt – a korábbiaktól eltérően – a pulton csak 1 fő/cég jelenhet meg kiállítóként.

**A kedvezményes árat az MTÜ Kiemelt Partnerei vehetik igénybe.

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 3.

Jelentkezni az MTÜ munkatársának, Zsiborás-Chrabák Viviennek küldött e-mailben lehet (Vivien.Zsiboras-Chrabak@visithungary.com).

A jelentkezési lapot, valamint a vásár dokumentációját (ÁSZF) az MTÜ a jelentkezőknek közvetlenül küldi meg. A szervezet felhívja a figyelmet, hogy a WTM szabályozásának megfelelően a magyar stand férőhelyeinek száma 15 társkiállítóban limitált, a jelentkezés során előnyt élveznek az MTÜ Kiemelt Partner Programjában a brit piacot fő piacukként megjelölt cégek.

A WTM London vásárral, valamint a brit turisztikai piaccal kapcsolatos kérdés esetén keressék Horváth-Ibolya Dalmát, az MTÜ brit piacért felelős piacszakértőjét (Dalma.Horvath@visithungary.com, +36 30 402 5324).

wtm_mtu

Az MTÜ az élő eseményen lehetőséget biztosít limitált számú társkiállító partner számára a bemutatkozásra

Fotó: MTÜ

Újra felívelő brit beutazó forgalom

Az Egyesült Királyság vendégforgalom alapján 2019-ben a 2. helyen állt Magyarország küldő piacainak rangsorában, Budapestnek pedig elsőszámú küldő piaca volt. Budapest szerepe kiemelkedő, ideérkezett az összes brit vendég 91%-a, és a vendégéjszakák 92%-a is a fővárosban realizálódott (emellett Győr, Debrecen és Székesfehérvár voltak jelentősebb települések 2019-ben a brit vendégforgalom tekintetében).

A szezonalitás kevéssé jellemző a brit beutazó turizmusra, mint más küldő országok esetében. A nyári hónapok itt is erősebbek, de jelentős a forgalom az év többi időszakában is, amelynek fő oka a kevésbé frekventált időszakhoz kötött city-break jellegű látogatások.

A koronavírus hatása a brit vendégérkezésekre is jelentős hatással volt. Míg 2020 első hónapjaiban a megszokott arányban látogattak Magyarországra, márciustól gyakorlatilag megszűnt az Egyesült Királyságból érkező vendégforgalom, éves összesítésben pedig a negyedére esett vissza 2019-hez képest.

A két ország közötti turisztikai forgalom helyreállásában kulcsszerepe van a légi összeköttetésnek: 2021. júliusában már ismét összesen 151 közvetlen járat érkezett az Egyesült Királyságból Magyarországra (összehasonlításként a 2019-es rekordévben ez a szám 719 volt).

A brit forgalom élénkülését tovább erősítheti, hogy augusztus 25-én a British Airways is újraindította a Budapest-London közvetlen járatát, amely heti három alkalommal (szerda, péntek, vasárnap) közlekedik a két város között, szeptember közepétől pedig már napi kétszer juthatunk el Budapestről a Heathrow repülőterére a British Airways gépeivel.