Jól szerepelt Milánóban Budapest és a BFTK

Forrás: turizmus.com

 2018. december 12. 16:53

A BFTK 12 négyzetméteres standon 7 000 kiadvánnyal jelent meg a világ legnagyobb kézműves és kulturális kiállításán, a Milánói Nemzetközi Kézműves Vásáron.

Idén 2018. december 1-9-ig minden nap 10:00 és 22:00 óra között mutatta be a Milánói Nemzetközi Kézműves Vásár közel 310 000 négyzetméteren 63 ország kultúráját, kézműves és gasztronómiai sajátosságait. Budapest és Magyarország 550 négyzetméteren, 25 kiállítóval jelent meg az eseményen, gazdag turisztikai, gasztronómiai és kulturális kínálattal. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standja, mely Budapestinfo Pontként is működött, fő feladata Budapest népszerűsítése volt kimagaslóan nagy népszerűségnek örvendett, ahol a BFTK Turisztikai divízióját Szabó Dániel képviselte.

Népszerű volt a BFTK standja a Milánói Nemzetközi Kézműves Vásáron

Fotó:  turizmus.com

A BFTK és a Külgazdasági és Külügyminisztérium Milánói Főkonzulátusa 2018. december 4-én szintén nagy sikerű Budapest prezentációt és B2B turisztikai workshopot szervezett az impozáns belvárosi Palazzo Giureconsultiban, a milánói Kereskedelmi Kamara épületében. Az eseményen Dr. Szilágyi Melinda milánói külgazdasági attasé mondott köszöntőt a meghívott olasz tour operátorok, szállodalánc képviselők, turizmus marketinggel foglalkozó cégek, valamint a szaksajtó képviselői előtt. A rendezvényen a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara és olasz társszervezete is képviseltette magát. A workshop kiemelt programjaként Briliáns Budapest címmel Sali Mária a BFTK médiaportfolió értékesítési referense tartott előadást Budapest turisztikai statisztikai számairól, az új fővárosi, és a kiemelt téli attrakciókról, valamint bemutatta a BFTK új, a turistaigényekhez igazodó városkártyáját, a Budapest Card Plus szolgáltatásait. A szakmai találkozón – a BFTK mellett – a Liberty Budapest, a Quality Tours Hungary, a Pátria Tours, az ETS Hungary Utazásszervező Kft. képviseltette magát.

Az irodák visszajelzési alapján rendkívül sikeres volt a kapcsolatépítő workshop

Fotó: turizmus.com

A budapesti vendégéjszakák közel 6%-a olasz turistáktól származik, így Olaszország stabilan Budapest 4. legfontosabb küldőpiacának számít. Az olasz vendégek az átlag külföldihez képest több időt szeretnek Budapesten tartózkodni: az olasz állampolgárok átlagos tartózkodási ideje Budapesten 2,8 nap, ami bőven meghaladja a 2,3 vendégéjszakás átlagot.  Budapest népszerűsége töretlen az olasz vendégek körében, és megelőz olyan nagy küldőországokat, mint Spanyolország, Franciaország és Oroszország. A budapesti turizmusmenedzsment újabb és újabb kampányokkal igyekszik elérni és megszólítani az olasz kiutaztatói szakmát és a nagyközönséget. E kampányok középpontjában a folyamatosan megújuló programkínálat áll.