Jól teljesít a magyar stand Kínában

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 11:58

Jelentős, a tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a magyar borokat a ProWine China Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakvásáron Kínában – számol be róla az MTÜ közleménye.

Az MTÜ 120 négyzetméteres, letisztult és modern látványvilágú standja mind megjelenésében, mind pedig az ott szervezett programok révén kiváltotta a látogatók elismerését. A közösségi bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség 2017. november 14-16. között a világ egyik legjelentősebb borkiállítás sorozatának kínai állomásán 11 pincészet részvételével mutatja be a magyar borok kiválóságait és a magyar borágazat trendjeit. Emellett az Ügynökség a magyar standon való megjelenés révén elősegíti üzleti lehetőségek feltárását a távol-keleti piacon. A ProWine China szakvásárt kizárólag szakmai látogatók keresik fel, a kiállítás így jó alkalom az információcserére és tárgyalások lebonyolítására.

A magyar stand

Fotó: MTÜ

A napi három alkalommal szervezett szakszemináriumok folyamatosan megtöltik a magyar stand területét, ahol kiemelkedően nagy a kínai borismereti kurzusokat hallgató diákok és a fiatal sommelier-k érdeklődése. A szemináriumok célja, hogy felhívja a figyelmet a Kínában még kevéssé ismert, változatos, minőségi magyar borokra. Különösen nagy figyelmet kapott a tokaji aszú, a világ legegyedibb édes borát bemutató aszúkóstoló hatalmas sikernek örvendett.

Kiemelkedő eredmény, hogy a rendkívüli szaktekintélynek számító Fongyee Walker, az egyetlen kínai Master of Wine meglátogatta a magyar standot és részt vett a tokaji aszú kóstolón is. „A magyar stand fantasztikus, jól kialakított a szeminárium rész, a társkiállítói zóna és a tárgyalórész is” – hangzott el a helyszínen vele készült interjúban. „Lenyűgöztek a száraz tokaji tételek, ezeket leginkább borértőknek szánnám” – mondta el a borszakértő.

A magyar stand sikerét támasztja alá továbbá, hogy a sanghaji Wine&Spirit Education Trust boriskola nyitott az együttműködés folytatására és a magyar borok beépítésére tantervébe, emellett pedig fontos elismerés, hogy Marius Berlemann, a ProWine projektigazgatója és csapata külön gratulált a magyar standhoz és a programokhoz.

A ProWine China kiállításon való sikeres megjelenés hozzájárulhat a Kínába irányuló magyarországi bor export további bővüléséhez, valamint a magyar borok presztízsének növekedéséhez a távol-keleti piacokon.

Kapcsolódó cikkek