Ausztria: itt a Digitális Turizmus Index

Forrás: turizmus.com

 2019. május 01. 18:20

A DTI az osztrák utazási irodák digitális potenciálját méri fel, illetve a lakosság online foglalással kapcsolatos elvárásairól és foglalási szokásairól ad átfogó képet abból a célból, hogy a változások a későbbiekben mérhetőek és összehasonlíthatóak legyenek.

Az Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV) és a Google Austria megbízásából a MindTake közvéleménykutató cég készítette el az első elemzést, amely a DTI kiindulópontját jelenti - tájékoztatta lapunkat Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakember.

A közvéleménykutatók reprezentatív jelleggel 1000 olyan osztrákot kérdeztek meg online utazási foglalási szokásaikról, akik az elmúlt két évben digitális csatornákon keresztül foglalták le utazásaikat, és emellett  27 ÖRV-tagsággal rendelkező utazási irodát értékeltek ki az online szolgáltatásaik minősége és a kínálatuk felhasználóbarátságának szempontjából.

A Digitális Turizmus Index a potenciális ügyfelek elvárásait és az utazási irodák szolgáltatásait egybevetve 70 kritérium mentén 5 kategóriába rendszerezve mérte fel a kiinduló állapotot. Az utaztatás területén tevénykedő vállalkozások (utazási irodák, utazás közvetítők, utazásszervezők) digitális „érettségét” a MindTake a felhasználóbarátság, a rugalmas foglalhatóság, a transzparencia és a rugalmas kapcsolatteremtés, valamint – amennyiben létezik irodahálózat – akkor annak szolgáltatáskínálata szempontjából is értékelte. Minden egyes kategóriában a kiértékelés eredménye alapján rangsorolta az irodákat, valamint elkészült az összesített ragsor is.

A DTI 70 kritérium mentén 5 kategóriába rendszerezve mérte fel a kiinduló állapotot

Fotó: pixabay.com

Ez alapján az osztrák piacon a legjobb DTI-összértékkel rendelkező listát a TUI vezeti, közel 80%-os értékkel a százas skálán. A TUI-t az its.de, majd a holidaycheck.at iroda (OTA) követi.

A DTI nemcsak az online turisztikai szolgáltatások komplex összehasonlíthatósága szempontjából hasznos segítség, hanem pontos képet ad az osztrákok foglalási szokásairól és az ezzel kapcsolatos piaci elvárásairól is. Ennek ismeretében az utazási ágazat szereplői könnyen és gyorsan tudnak a folyamatosan változó fogyasztói igényekhez és elvárásokhoz igazodni.