Jön a horvát Cro-kártya!

Forrás: MTI

 2019. december 19. 11:37

A horvát kormány szerdai ülésén döntött a magyar SZÉP-kártyához hasonló, úgynevezett Cro-kártya január 1-jei bevezetéséről, amelynek célja, hogy a szezonon kívül felélessze a belföldi turizmust.

A munkáltató legfeljebb 2500 kuna (111 ezer forint) béren kívüli juttatást utalhat át a kártyára, amelyet a munkavállaló turisztikai szolgáltatásokra költhet az ország egész területén, beléértve a tengerpartot is – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).

A kártyát csak azokban az idegenforgalmi és vendéglátó egységekben lehet majd használni, amelyek bekapcsolódnak a programba.

A horvát kormány 2016 óta ígéri a Cro-kártya bevezetését

Fotó: pixabay

Gari Capelli turisztikai miniszter a kormányülésen elmondta: a Cro-kártya bevezetésével ösztönözni akarják a belföldi idegenforgalmi fogyasztást, növelni a belföldi turisták aranyát, a szállások és más idegenforgalmi kapacitások kihasználtságát, valamint a foglalkoztatás arányát, továbbá csökkenteni a szezonalitást.

A horvát kormány 2016 óta ígéri a Cro-kártya bevezetését, amelynek kialakításához tanulmányozta a magyar szociális üdültetési rendszert.