Jön az év legfontosabb KKV-eseménye, ne maradjon le! A siker kulcsa a digitalizáció - de miből?

Forrás: turizmus.com

 2019. március 31. 13:00

Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? Az év KKV-eseményére most kedvezményesen válthat belépőt!

Ma már a hazai középvállalati kör legnagyobb problémája a munkaerőhiány, mely komoly bérnövekedéssel párosul. A masszív költségemelkedést csak a termelékenység növelésével lehet kigazdálkodni, ennek pedig a digitalizáció, a mesterséges intelligencia, a big data használata lehet az egyik legjobb eszköze. Mindez itt van már a vállalatok hétköznapjaiban is.

Már csak az a kérdés, hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket? És természetesen az, hogyan tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?

A Privátbankár.hu, a Menedzsment Fórum, a K&K Magazin és az IT Business közös szervezésében megrendezésre kerülő SME 2019 konferencia egyebek mellett a fenti témákat járja körül szakértő előadók és valódi vállalkozások vezetőinek segítségével. A konferencián számos jó gyakorlat, esettanulmány bemutatásával gyakorlatban használható tudást kínálunk a résztvevőknek.

 

A rendezvény fókuszában a digitalizáció áll – a nyitó plenáris szakaszban a magyar KKV-k versenyképességét, növekedési kilátásait a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége képviselői járják körül, a panelbeszélgetéseken a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Nemzeti Bank, a PWC és a Magyar Tudományos Akadémia képviselői is részt vesznek.

Ezt követően két teremben hét szekció várja a résztvevőket, ezek témái:

  • Autóipari szekció: Forradalom az autóiparban
  • Agrár szekció: Precíziós mezőgazdaság, digitális technológia az üzlet szolgálatában
  • IT szekció: kiberfenyegetések, informatikai trendek
  • Finanszírozási szekció: tőkeági és hitelfinanszírozás, KKV támogatások – Bankvezérek kerekasztala
  • Ipar 4.0 szekció

 

Az autóipari szekcióban körüljárjuk, milyen jövő vár a szektorra és a hazai beszállítókra, valamint egy asztalhoz ültetjük a legnagyobb hazai autógyárak, a Mercedes, az Opel, a Suzuki és a BMW képviselőit is.

Az agrár szekcióban a magyar digitális agrárstratégia bemutatása mellett egy digitális agrár-sikersztori is terítékre kerül, a precíziós gazdálkodásról pedig ismert agrárszakértőket kérdezünk.

Az üzletet szolgáló digitális technológiák (IOT, drónok, távmunka, digitális helyszíni szemle) bemutatása mellett további digitális sikersztorikat is megismerhetnek a résztvevők, első kézből, az érintett vállalkozások képviselőitől.

Az IT biztonsági szekcióban a jelenkor egyik legégetőbb kérdéskörét járjuk körül szakértők segítségével (biztonsági trendek, gyakorlati tudnivalók, a GDPR eddigi tapasztalatai).

A finanszírozási szekcióban hazai nagybankok vezetőit kérdezzük arról, hogy a nulla kamatok utáni világban milyen konstrukciókkal indulnak harcba a pénzintézetek az ügyfelekért, és a tőkeági finanszírozás is terítékre kerül.

Az Ipar 4.0 körüli aktualitásokat pedig a kutatók, a nagyvállalatok és a KKV-k szempontjából is körüljárják a felkért szakértők.

A programmal, előadókkal kapcsolatos részletek a rendezvény honlapján, az SME2019.hu oldalon érhetőek el.

A Turizmus.com hírlevelesei 15 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt az SME2019-en. A jelentkezési lapon a Megjegyzés mezőbe kérjük írja be: VIP-Turizmus

(X)