Jubileumi Nemzetközi Hét a Kodolányin

Forrás: turizmus.com

 2021. április 13. 10:11

Április 12–16. között a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem online rendezi meg a 10. jubileumi Nemzetközi Hetet, melyre a világ minden részéről kapcsolódnak be oktatók: a környező országoktól kezdve, Portugálián keresztül egészen Japánig.

Közel 40 előadással, 12 ország neves oktatói és nemzetközi előadói (többek közt Oroszországból, Romániából, Albániából, Portugáliából és Japánból) várják az egyetem hallgatóit és külsős érdeklődőket egyaránt. Az angol nyelvű előadások mellett lesznek német és magyar nyelvűek is globális jelentőségű témákban.

Hat nyitott online esemény is része a hétnek, melyekre az egyetem hallgatói mellett bárki csatlakozhat. Egyik kiemelt előadó Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, a „legbefolyásosabb magyar nő” az üzleti életben a Forbes Magazin idei listáján.

A magyar nyelvű előadás témája „A bankszektor digitális evolúciója a bankfióktól a mesterséges intelligenciáig”, mely során a digitális banki modellről lesz szó.  Az Európában elsőként bevezetett VideóBank szolgáltatás, az azonnali, digitális kártyaszolgáltatás, a szelfis számlanyitás… csak néhány példa az információs technológia és a pénzügyek találkozására, melyeket mind a GRÁNIT Bank vezetett be elsőként a hazai piacra.

 

A nyitott órák nemzetközi előadói:

Dana Rad (Aurel Vlaicu Egyetem, Románia) a digitális jólét változásaiba vezeti be a hallgatókat. Az újfajta digitális viselkedésekről, kihívásokról és felmerülő problémákról fog beszélni.

Achim Bayer (Kanazawa Seiryo Egyetem, Japán) az erőszak és a jogállamiság kultúrtörténeti elemzésével azt kutatja, hogyan haladhat társadalmunk egy együttérzőbb és békésebb jövő felé?

Iris Klosi (Tiranai Állami Egyetem, Albánia) „A diákok menekülése a közösségi médiába” témával érkezik.

Mikhail Dyakonov (Orosz Állami Egyetem, Oroszország) az orosz nemzet utópikus örök boldogság kereséséről fog beszélni. Az előadó az orosz történelem során felmerülő utópisztikus elképzeléseken keresztül állítja fel a diagnózist.

Nino Carvalho (IPAM – Marketing School for Business, Portugália) ’A következő lépés az ember és a gépek kapcsolatában’ címmel tart előadást. Az oktató arra keresi a választ, hogy mi a marketing szakemberek szerepe – az automatizáció, a mesterséges intelligencia és a gyors piaci változások által meghatározott – jelen versenykörnyezetben.

 

Ezekhez az előadásokhoz lehet még csatlakozni:

Április 13., kedd, 13:00–14:00

Iris Klosi: Students Escapism with the Social Media: Advantages and Disadvantages, University of Tirana, Albania

Click here to join the meeting; Zoom passcode: 8000

 

Április 13., kedd, 15:00–16:00

Digitalizáció a pénzügyi szektorban – a GRÁNIT Bank modell

Hegedüs Éva, GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgató; előadás nyelve: magyar

Kattints ide a csatlakozáshoz; Zoom jelszó: 8000

 

Április 14., szerda, 11:00–12:00

Mikhail Dyakonov: Russia in Search of Eternal Happiness: Images of National Utopia; Russian State Social University, Russia

Click here to join the meeting; Zoom passcode: 8000

 

Április 15., csütörtök, 13:00–14:00

Nino Carvalho: Humans and Machines: the next step for Relationships

IPAM – Marketing School for Business, Portugal

Click here to join the meeting; Zoom passcode: 8000