Júliustól indul a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ

Forrás: turizmus.com

 2019. február 04. 16:15

A tervek szerint július 1-től minden szállodának, október 1-től minden panziónak olyan szoftvert kell beszereznie, ami képes az NTAK felé történő online adatszolgáltatásra.

Az egész országra kiterjedő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszer megvalósítása a végéhez közeledik, februárban elkészül a tesztelhető változat.

A legfeljebb nyolc szobával rendelkező szálláshelyeket leszámítva, az NTAK-hoz történő, kötelező csatlakozás óhatatlanul költségekkel jár.

A szállodák többsége már ma is rendelkezik valamilyen szoftverrel, a többi kereskedelmi szálláshely esetében ez kevésbé jellemző. Ám mindkét esetben célszerű feltenni a kérdést, hogy a használt vagy most kialakítandó, a szálláshely üzemeltetését támogató rendszer mennyire rugalmas és testreszabott, mennyire növeli a szálláshely versenyképességét az egyre inkább digitalizálódó piaci környezetben?

 

A Chrome-Soft Kft., a Hotrest szállodai és éttermi szoftverek forgalmazója, az NTAK bevezetése kapcsán szeretné felmérni a szállásadók IT-szükségleteit, hogy a későbbiekben kínált modulcsomagjai minél inkább megfeleljenek az iparági igényeknek, és az átállással járó költségek ne puszta kiadást jelentsenek a szolgáltatóknak, hanem megtérülő, jövedelmezőség-javító beruházássá válhassanak.

Kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével! A kérdőív kitöltése mindössze 10 percet vesz igénybe. Amennyiben a kérdőív nem jól jelenik meg böngészőjében, a kitöltéshez kérjük, kattintson ERRE a linkre. (X)