Kajla kutyával fedezhetik fel Magyarországot az iskolások

Forrás: turizmus.com

 2019. június 13. 13:18

Az MTÜ kezdeményezésére idén júniusban nagyszabású országos kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások jobban megismerjék hazánkat.

A gyermekek a kampány segítségével nemcsak a kötelező tanórai keretek között tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, hanem Kajlát, a kíváncsi magyar vizslakölyköt követve virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit.

A közel félmilliárd forint értékű kampány és a hozzá kapcsolódó játékok többek között arra szeretnék ösztönözni a gyermekeket, hogy ha megtetszettek nekik azok a helyszínek, ahol Kajla is járt, kerekedjenek fel családjukkal, és látogassanak el ők is Magyarország csodáihoz.

A kampány keretében a gyerekek összesen 41 nagyszerű helyet fedezhetnek fel

Fotó: MTÜ

Németh Anna, az MTÜ marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettese kiemelte: az MTÜ célja, hogy a gyermekek minél előbb megszeressék a belföldi utazást, és közben ismereteket is szerezzenek az ország látnivalóiról. Az utazásra ösztönző és edukatív kampány keretében a gyermekek összesen 41 nagyszerű helyet fedezhetnek fel Kajlával a tihanyi bencés apátságtól a Fővárosi Állat- és Növénykertig, miközben folyamatosan bővül a tudásuk az országról.

A kampány az úgynevezett Kajla útlevélre épül, amellyel a gyermekek megyénként két-két fontos turisztikai célpontot kereshetnek fel a szüleikkel. Az útlevelek a Magyar Turisztikai Szövetség, a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal közreműködésével minden magyar alsó tagozatos iskoláshoz eljutnak a tanév végén, a bizonyítványosztással egy időben. Ebbe a pecsétgyűjtő füzetbe gyűjthetik a gyerekek a bélyegzőket több száz magyarországi látnivalónál, illetve a Tourinform-irodáknál.

A kampány a Kajla útlevélre épül

Fotó: MTÜ

A pecsétgyűjtő füzet lesz a gyerekek turisztikai „okmánya”, melyet kreatív módon saját kezűleg tudnak személyre szabni, ezzel inspirációt is kapnak hazánk megismerésére. Nyár végén, az új tanév kezdetével az osztályok közösen értékelhetik a kitöltött útleveleket, kiválaszthatják a legszebbeket, legkreatívabbakat, és az MTÜ jóvoltából a tanítók díjazzák is majd a legjobban kidolgozott füzeteket.

Az útlevél mellett egy ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás is segíti a gyermekeket, ezen keresztül minden megyében két-két, Budapesten pedig három nevezetességet ismerhetnek meg játék közben. A játék kizárólag szülői regisztrációval kezdhető meg. Az alkalmazás játékainak tervezése során fejlesztőpedagógust is bevontak. Családközpontú megoldás az applikációban, hogy a szülőket – ha kérik – folyamatosan tájékoztatja az alkalmazás (e-mailben) gyermekeik megszerzett tudásáról.

Ingyenes mobilapplikáció segíti a gyerekeket

Fotó: MTÜ

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséhez partnerként csatlakozott többek között a MÁV-csoport, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, az Oktatási Hivatal és a SPAR Magyarország is. A résztvevők kedvezményekkel, szakmai segítséggel és ingyenes ajánlatokkal segítik a gyermekeket és családjaikat a nyári felfedezésben.

A MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel (és diákigazolvánnyal) rendelkező gyermekek számára július hónapban ingyenes utazást, kísérőjük számára pedig 33%-os kedvezményt biztosít minden belföldi járaton, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el Kajla nyomában. A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert kiemelte: bízik benne, hogy sikerül nagyon sok iskolást, illetve családot a vasútra és hazánk felfedezésére csábítani. A mai napon bemutatott különleges díszítésű mozdony a MÁV-csoport ezen törekvését is szimbolizálja.

(Balról jobbra) Forrai Péter, Homolya Róbert, Németh Anna, Princzinger Péter, Maczelka Márk

Fotó: MTÜ

A kezdeményezéshez a Magyar Posta is csatlakozott, a kampány részeként díjmentesen kézbesíti ki a Kajla útlevelek mellé kapott képeslapokat júliusban és augusztusban. A gyerekek saját képeslapot is készíthetnek a Magyar Posta alkalmazásával az általuk készített fotóval, amelynek küldése szintén ingyenes. Forrai Péter, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese azt mondta: örömmel vesznek részt egy olyan kampányban, amelynek része egy hagyományos postai szolgáltatás, a képeslap igénybevétele. Az ország egyik legnagyobb és legkiterjedtebb hálózatával rendelkező állami tulajdonú vállalatként pedig számukra is fontos cél, hogy a felnövekvő generáció ismerje meg az országot, és legyen büszke értékeinkre.

Az applikációt és az útlevelet egészíti ki a kampány harmadik eleme, a SPAR matricagyűjtő akciója, amelynek során 2019. június 20. és augusztus 14. között 200 matricát gyűjthetnek albumba a gyerekek, miközben szüleik kedvezményes kuponokkal gazdagodnak. A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára ráadásul külön meglepetéssel is készül a SPAR: 2019. június 20. és 26. között ajándék matricacsomag kupon lesz igényelhető az üzletlánc weboldalán. Összesen 50 ezer darab gyűjtőalbum és kétmillió matricacsomag kerül forgalomba. Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, hogy a cég családi vállalkozásként örömmel csatlakozott az egyedülálló kampányhoz.

Sajtótájékoztató a Nyugati pályaudvar királyi várójában

Fotó: MTÜ

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke bejelentette: már él a regisztrációs felület, amelyen keresztül bármely magyarországi szolgáltató csatlakozhat a kezdeményezéshez a profiljába illeszkedő felajánlásokkal. Már most több tucatra rúg a csatlakozott stratégiai partnerek száma, amely a Magyar Turisztikai Szövetség irányításával a nyár végéig folyamatosan bővülni fog, így érdemes lesz nyomon követni a Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon, és igénybe venni a kampány keretében biztosított kedvezményeket.