Kajla ott van már az iskolában is

Forrás: turizmus.com

 2020. június 12. 09:01

A nyári szünet közeledtével újra keresni kezdték a gyerekek a tavalyi évben megszeretett mesefigurát, Kajlát, az országjáró vizslát. Kajla hamarosan újra útnak indul, ráadásul a tanév közeledtével egy új meglepetéssel jelentkezik a tanárok és a diákok számára.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ együttműködésében, oktatási és digitális szakemberekkel közösen olyan rendszer jött létre, ahol a tanárok néhány kattintással játékos feladatsorokat hozhatnak létre és oszthatnak meg a diákokkal.

Kajla segítségével játszva tanulhattak a gyerekek

Fotó: www.suli.kajla.hu

Az elmúlt hónapokban zajlott online oktatás a végéhez közeledik, hiszen jön a nyári szünet. Az új online rendszeren keresztül a diákok játékos, szerethető formátumban tanulhatnak, felelhetnek. Az innovatív eszköz részét képezi a tehetségfejlődés követése, illetve a diákok ösztönzése saját hibáik javítására. A rendszer ingyenes, és tetszőlegesen testre szabható. A feladatsoroknak három típusa van.

Az egyik egy videós kvíz, amely gyakorlatilag bármilyen videós tananyag számonkérésére alkalmas. A játék során egy, a listában szereplő Kajla videóhoz készíthetnek a tanárok kvízkérdéseket, a diákoknak pedig a videó megnézése után adott idő alatt kell a kvízkérdéseket feleletválasztós formában megválaszolniuk.

A másik az úgynevezett ejtőernyős kaland, melynek lényege a helyismeret, a kalandozás, a földrajz és az országismeret. A játék során egy tetszőleges Google Street View linken elérhető helyszínhez készíthető kvíz a gyermekek számára. A diákok a feladat megoldásakor a helyszínen „landolnak".

A harmadik forma a Rejtélyes térkép nevet kapta, ami egy vaktérkép, lényege pedig az országismeret. A játék során egy, a megyék körvonalát és nevét tartalmazó vaktérképhez készíthető el kvíz a gyerekek számára.

Kajla hamarosan további kalandokkal is visszatér, ezzel is utazásra, új helyek és rejtett hazai kincsek felfedezésére csábítva több ezer magyar családot.