Karácsonyi jótékonysági láz a budapesti szállodákban

Forrás: turizmus.com

 2014. december 01. 12:54

A hétvégén három ötcsillagos szálloda is jótékony célú ünnepi vásároknak adott otthont.

Tavaly is nagy sikere volt a magyarországi diplomata házastársak (DSB) által, az InterContinentalban szervezett év végi jótékonysági vásárnak, de most vasárnap talán a tavalyinál is többen voltak. Az évek alatt nemzetközi kulturális és ínyenc parádévá nőtte ki magát a rendezvény, amelyen minden nagykövetség képviseltette magát. Az egész felső rendezvényszint színes folklór forgataggá változott, ahol a gyereksaroktól, a second hand vásárig és a tomboláig mindenféle attrakcióval csábították a vásárlókat. A nagykövetségek mellett számos hazai nemzeti étterem felvonult, az indiaitól a grúzig és az olaszig.  A diplomáciai képviseletek, kereskedelmi kirendeltségek és kulturális intézetek a legtöbb standon turisztikai prospektusokat is osztogattak.

Az Inner Wheel Klub Budapest - a Rotary-tagok feleségeinek első magyarországi klubja – a Kempinskibe hívta az érdeklődőket. A kézműves ünnepi díszek és házilag készített ajándékok eladásából befolyt bevételből a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskola, az Autizmus Alapítvány és az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány sérült, illetve betegségből felgyógyult gyerekeit támogatják.

 

A Budapest Marriott Hotel már azzal is meglepte törzsvendégeit, hogy a hagyományostól eltérő, letisztult, modern stílusú ünnepi dekoráció helyett türkiz-ezüst-fehér romantikus díszbe öltöztették a lobbyt. A gondosan összeállított kulináris kínálatot esténként fellépő iskolai kórusok színesítették. Újdonságként idén először nyílt  meg az elegáns Santa Shop. A fiatal magyar divattervezők, iparművészek által készített egyedi tárgyak nemcsak karácsonykor lennének kelendőek, hanem egész évben méltán reprezentálhatnák a hazai, friss szemléletű alkotó művészetet – hangzott el a megnyitón több vendégétől.

A szálloda mestercukrászainak tradicionális ünnepi süteményei is helyet kapnak az ünnepi asztalokon. Minden eladott termék után egy eurót jótékonysági célokra ajánlanak fel, amellyel a magyarországi SOS Gyermekfalvakat támogatják.