Keddtől jöhetnek Magyarországra az orosz turisták

Forrás: MTI

 2021. július 26. 09:31

Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára hétfőn feltöltött videóban.

Szijjártó Péter Isztambulba utazása előtt, a reptéren adott nyilatkozatában emlékeztetett: az orosz kormány néhány héttel ezelőtti döntésének megfelelően, Oroszország újra megkezdte az üzleti és turisztikai vízumok kiadását magyar állampolgárok számára. Ennek egyetlen feltétele az, hogy a kérelmező rendelkezzen negatív PCR-teszttel.

A kölcsönösség elve alapján az eddigi, üzleti célú utazások mellett keddtől a turisztikai célú beutazást is engedélyezik orosz állampolgároknak, amennyiben megkapták az oltást.

Az orosz turisták egyik kedvelt magyarországi úti célja, Hévíz

Fotó: Pixabay

A magyar gazdaság szektorai közül a turizmus szenvedte el a legnagyobb kárt a világjárvány miatt életbe lépő korlátozások miatt – emelte ki a miniszter, hozzáfűzve: az oroszok körében Magyarország mindig kedvelt célországnak számított, és azzal, hogy a beoltott orosz turisták újra ellátogathatnak Magyarországra, a szektor nagy segítséget kap.