Keddtől pályázhatnak a vállalkozások az év felelős foglalkoztatója díjra

Forrás: MTI

 2024. május 13. 18:44

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója pályázatát, amely elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is –hívta fel a figyelmet közleményében Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A jelenlegi munkaerőpiaci folyamatokra reagálva, a munkáltatóknak szükségük van a mindennapi fejlődésre, amelyet szemléletváltással, új eszközök alkalmazásával vagy a meglévők átszervezésével lehet elérni, reagálva a folyamatosan változó munkavállalói igényekre, az elkötelezett, elégedett munkavállaló megtartása, hatékonyságának növelése érdekében. A szervezetek pályázhatnak – többek között – a munka-magánélet közti egyensúly, közösségépítés, csapatépítés, képzés, kompetenciafejlesztés, egészségmegőrzés, tehetséggondozás, munkahelyi környezet, társadalmi szerepvállalás terén, továbbá minden olyan tevékenységgel, amelyek egyértelműen felelős foglalkoztatási célt valósítanak meg – sorolta az NGM.

A díjra idén öt kategóriában pályázhatnak a vállalkozások: elismerés jár a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak és az egyéb gazdálkodó szervezeteknek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  2024-ben is különdíjban részesíti a képzés, szakképzés területén leginkább kiemelkedő pályázatot.

A közlemény kiemelte: idén első alkalommal hirdetik meg a Tudatos egészség különdíjat azoknak a cégeknek, amelyek aktívan tesznek a munkavállalóik fizikai és mentális egészségmegőrzése, fejlesztése érdekében. Szintén első alkalommal pályázható a Zöld jövő különdíj azon, zöld megoldásokat alkalmazó munkáltatók részére, ahol napi szinten jelen van a környezetért történő tudatos felelősségvállalás, aktívan alkalmazzák és hirdetik ennek fontosságát. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2024-ben is A főváros felelős foglalkoztatója különdíjat ajánlja fel a legjobb, budapesti székhellyel rendelkező pályázónak.

A pályázat beadási határideje 2024. július 19., a részletes információk az OFA Nonprofit Kft. honlapján találhatók.

(Nyitókép: 123rf.com)