Képriport az új magyar standról

Forrás: turizmus.com

 2017. március 08. 12:06

Virtuális séták, 3D-s filmek és kvízjátékok várják azokat az érdeklődőket, akik belépnek a magyar standra, a berlini ITB-n.
A kalandokért szó szerint be kell lépni a standra, mert ezeket az attrakciókat – ellentétben az elmúlt évek gyakorlatával, amikor bort, vagy kürtőskalácsot kóstoltattak, esetenként porcelánfestés bemutatót tartottak a stand előtt megálló érdeklődőknek – a 300 négyzetméteres terület belsejében installálta a New Edge a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából.

Az MTÜ helyszínen tartózkodó munkatársai kérdésünkre elmondták, hogy kifejezett szándékuk volt az érdeklődők beinvitálása, ezzel is jelezve az ország nyitottságát.

A "hagyományos", attrakciók helyett tehát a legkorszerűbb technikát hívták segítségül a Berlinben debütáló magyar stand megalkotói. Kvízjátékok és virtuális túrák várják a játékos kedvű látogatókat, Tokaj, Budapest és Balaton térségében, a bor régiókban, valamint az ország gyógyfürdőiben.

Ami nem változott: a standon 20 társkiállító is helyet kapott, információs pulttal és tárgyalóasztallal. A kiállítók, a szokásos módon, egy kávéra és némi harapnivalóra meg is vendégelhetik tárgyalópartnereiket, a mini konyha jóvoltából.

Az MTÜ azon munkatársai, akik informátori feladatokat is ellátnak püspöklila formaruhában fogadják az érdeklődőket.

Mind az információs pult, mind a társkiállítókat jelölő oszlopok olyan felületet kaptak, mint amilyet, többek között a Várkert Bazárban is sok helyütt lehet látni: mesterségesen rozsdás felületű lemezek teszik "patinássá" az elemeket.

Szembetűnő még, hogy az egyébként teljesen nyitott stand két, átellenes sarkában kapott helyet a mini konyha, illetve a mini raktár, így, eltűnt a terület közepéről a zárt sziget. Igaz, ennek az az ára, hogy a két ominózus sarokban - mint például, az egyébként gyorsan népszerűvé vált szelfi pont mellett - falak fogadják az érkezőt.

Képriportunk a március 8-12. között zajló ITB első napjának első perceiben, óráiban készült.

Szelfipont a magyar standon, még a nyitás előtti csendben

Fotók: turizmus.com

Informátorok formaruhában a „rozsdás” pultok előtt

A kapuk a vidéki Magyarország nyitottságára és építészeti emlékeire hivatottak utalni

 

Videók magyar térségekről, egyetlen gombnyomásra, minden mennyiségben

 

VR-szemüveggel akár egy jégvitorlással is száguldhat a Balatonon a kíváncsi látogató, akinek a háta mögött, a 360-as boxban, éppen az Operaház 3D-s filmje fut

Infópont az ország gyógyvizeiről, gyógyfürdőiről

 

Boros-gyógynövényes infópont

3D-ben lehet körbeutazni Budapestet a 360 fokos boxba beállva


A szándékosan avíttra formált térelválasztók a nyitás előtti magyar standon

Telt ház a társkiállítóknál, már az első napon az első órákban

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

2017-től ITB Kínában is

2016. március 15.