Kerekasztal-beszélgetés olasz szakembereknek

Forrás: turizmus.com

 2021. március 31. 17:58

Lezajlott az első olasz „WOW Hungary kerekasztal”, amit a luxus utaztató szegmens számára szervezett Terjék Máté, az MTÜ Olaszországért felelős piacszakértője.

A 2021. március 30-i virtuális eseményt 50 vendég követte végig élőben, köztük olasz tour operatorok, utazási irodák, utazási ügynökök és B2B újságírók.

A kerekasztal célja az volt, hogy a megszokott webinár formátum helyett olyan körülményeket teremtsen, ahol nyílt eszmecsere folyhat az adott témáról, jelen esetben Magyarország gazdag kínálatáról az olasz luxus utazási szegmens számára. A rendezvényen részt vett a magyarországi beutaztatás szempontjából legjelentősebbnek mondható két olasz tour operator, akik közelebbről is megismerkedhettek a jelenlevő, a luxus szegmensben meghatározó öt magyar partner kínálatával és szolgáltatásaival.

A virtuális eseményt 50 vendég követte végig élőben, köztük olasz tour operatorok, utazási irodák, utazási ügynökök és B2B-újságírók

Fotó: MTÜ

Az előadók és a moderátor beszélgetéséből kiderült, hogy a koronavírus világjárvány hatására a legigényesebb turisták igényei és elvárásai is változáson mennek keresztül, a pandémia utáni időszakkal kapcsolatban szóba kerültek a magas költésű olasz turistákat is jellemző új trendek, valamint, hogy mennyire fontos figyelemmel kísérni és megfelelő válaszokat adni a felmerülő új igényekre.

„Minden előadó egyetértett abban, hogy az első turisták, akik a lehető leghamarabb útra kelnek, valószínűleg a luxus-színvonalú szolgáltatásokat kereső ügyfelek lesznek, vagy azok, akik az egyedi élményeket keresik. Ez elő fogja segíteni a turizmus újraindítását” – foglalta össze az elhangzottakat Terjék Máté, aki szerint a rendezvény hiánypótló lehetőséget teremtett az olasz piacon Magyarország, mint luxus úticél bemutatására.

Lezajlott az első olasz „WOW Hungary kerekasztal” a luxus utaztató szegmens számára

Fotó: MTÜ

A piacszakértő kollégáival együtt azon dolgozik, hogy a járványügyi helyzetben is fenntartsa az érdeklődést Magyarország, mint biztonságos, színes kínálattal rendelkező turisztikai desztináció iránt. A kerekasztal sikerét Terjék Máté szerint a jelenlevők aktivitása, a kialakult szakma párbeszéd és az új partneri kapcsolatok kiépülésének lehetősége adta. Az olasz piacszakértő tervezett aktivitásainak időpontjaival, valamint együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban továbbra is készséggel áll a rendelkezésükre (Mate.Terjek@mtu.gov.hu, +36 20 398 9474).