Kerékpártúrák hét határon át

Forrás: MTI

 2017. május 04. 14:04

Akár 50, határon átnyúló kerékpártúra is támogatásban részesülhet a „Kerékpárral 7 határon át” programból. A pályázat keretösszege idén 16,5 millió forint.

A 2016-os programsorozatban biztosított 15 millió forintos keretből 40 rendezvény (31 civil szervezet, 6 önkormányzat és 3 önkormányzati tulajdonú intézmény) jutott támogatáshoz – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A legtöbb bringás eseményt a magyar–román határszakaszon valósították meg, de népszerűek voltak az osztrák, a szlovákiai és a szerbiai határszakaszokat érintő túraútvonalak is. A támogatott eseményeken összesen több mint négyezren, közel ötezer kilométert bicikliztek.

A támogatott eseményeken tavaly több mint négyezren bicikliztek

Fotó: healthcomu.com

A NFM idén tovább növelte a támogatásra felhasználható keretet. A tárca a beadott pályázatok számától és a támogatási igényektől függően akár 50 szemléletformáló program költségeihez is kész hozzájárulni – írták.

A túrák a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése mellett a szomszédos országokkal fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítését is szolgálják. A programsorozat lehetőséget biztosít a határ menti régiókban már kiépült kerékpáros útvonalak megismertetésére, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjesztésére.

A határon átlépő kerékpáros programok kidolgozására, megvalósítására civil egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok és önkormányzati tulajdonban álló intézmények nyújthatnak be pályázatot.

Kapcsolódó cikkek