Keresik a világ legjobb hozzáférhető desztinációit

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 16:37

Az UNWTO és a Fundación ONCE pályázatot hirdet a világ legjobb hozzáférhető desztinációinak elismerésére – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) és a Fundación ONCE elindította első „Hozzáférhető Turisztikai Desztináció” (Accessible Tourism Destination) elnevezésű pályázatát, amelynek célja a mindenki számára hozzáférhető turisztikai helyszínek elismerése és népszerűsítése.

A cél olyan turisztikai desztinációk bemutatása, amelyek „jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az általuk nyújtott élményeket bármely turista élvezhesse, fizikai, érzékszervi vagy kognitív képességeitől függetlenül” – mint azt a kezdeményezés pályázati feltételei is tartalmazzák.

A megkülönböztető cím használatára minden alkalommal egy globális desztináció válik jogosulttá, valamint a különböző desztinációs típusok nyertesei is részesülnek az elismerésben. Városi, sun and beach, hegyi, falusi/vidéki és kulturális örökség típusú desztinációk pályázhatnak évente a „Hozzáférhető Turisztikai Desztináció” cím elnyerésére.

Városi, sun and beach, hegyi, falusi/vidéki és kulturális örökség típusú desztinációk pályázhatnak a díjra

Fotó: pixabay.com

Jelentkezés:

• A jelentkezés benyújtási határideje: 2019. június 30.

• A jelentkezést a következő címre küldhetik: atd@unwto.org


A jelentkezéshez szükséges információk

• A hozzáférhetőségi projektekről és a desztináció jelenlegi helyzetéről szóló jelentés.

• Az értékelés a következő szempontok alapján történik: tervezés, előzetes tájékoztatás és foglalások; érkezési/távozási transzport lehetőségek; szállás; étel- és italszolgáltatások; városi és távolsági közlekedés a célállomáson; turisztikai erőforrások és turisztikai közigazgatás.

•  A zsűri tagjai: turisztikai desztináció menedzsment központok, fogyasztói testületek, szakmai szövetségek (szállodák, élelmiszerek és italok, közlekedés stb.), Turisztikai Világszervezet, Fundación ONCE.

A részletes jelentkezési feltételeket letöltheti IDE kattintva.