350 ezer mehet SZÉP-kártyára

Forrás: Origo/MTI

 2016. május 26. 21:39

A kormány arra kérte Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg a következő napokban, hogyan lehetséges készpénzesíteni a cafeteriát - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tervek szerint a magánszektorban a 450 ezer forintos cafeteriát úgy alakítanák át, hogyabból 100 ezer forint készpénz lenne,350 ezer forint pedig Szép-kártyára kerülne.

A közszférában 100 ezer forintot fizetnének készpénzben,100 ezret pedig Szép-kártyára.Varga Mihálynak ezt a lehetőséget kell megvizsgálnia - közölte Lázár János.

A cafeteria-rendszerünk túl bonyolult, és túlságosan sok zsebe van a Szép kártyának, mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MKIK évnyitóján. Ezzel felvezette a miniszterelnök szavait.

Orbán Viktor azt mondta, a cafeteria készpénzesítésén gondolkodnak. Mivel jogos igény a munkavállalók részéről, hogy emelkedjen a fizetésük, és ezt másképpen nem tudjuk megoldani, elgondolkodunk a cafeteria készpénzesítésén.