Kétnapos online beszélgetéssorozat az üzleti rendezvények jövőjéről

Forrás: turizmus.com

 2020. december 10. 19:04

A szentpétervári Convention Bureau kétnapos webinart szervezett „Creating Opportunities with St. Petersburg” címmel, amelyre előadónak kérték fel a Budapest Convention Bureau-t.

Hazánkat és ágazatunkat az angol nyelvű panelbeszélgetésben való részvétellel a szövetségi piacért felelős egyik kolléga, Becsei Gabriella képviselte – írta közleményében a Budapest Convention Bureau.

Becsei Gabriella

Fotó: BUD CB

A kétnapos online fórum célja, hogy a turisztikai szakmai szövetségek, kongresszusi irodák és nemzetközi szövetségek képviselői egy közös platformon osszák meg a tapasztalataikat és észrevételeiket a jövő üzleti rendezvényeit illetően.

Az első napon a kongresszusi irodák képviselőinek panelbeszélgetésén a BUD CB mellett további 8 convention bureau vezetője vett részt (St. Petersburg Convention Bureau, Visit Brussels, Serbia Convention Bureau, Oslofjord Convention Center, Istanbul Convention & Visitors Bureau, The Hague Convention Bureau, Dubai Business Events & City Operations és Athens – Convention & Visitors Bureau).

A közel 80 fő részvételével zajlott szekció során a kongresszusi irodák képviselői 15 perces blokkban osztották meg a jó gyakorlataikat az ágazat megsegítésére, valamint azokat a stratégiai elemeket, amiket a jövőben alkalmazni terveznek. A beszélgetések során a jövőt illetően többször felmerült a változás és változtatás szükségessége, a korábbi folyamatok újragondolása, a proaktivitás és az együttműködés fontossága az ipar újjáélesztésének érdekében, akár nemzeti, regionális, vagy globális szinten.

A rendezvénysorozat második napján a meetings industry legjelentősebb szövetségeinek képviselői – International Congress and Convention Association (ICCA), The Global Association of the Exhibition Industry (UFI) és az International Association of Convention Centres (AIPC) – tartottak előadásokat. Ezeken az online prezentációk során a résztvevőknek lehetőség nyílt mélyebbről belelátni az adott szegmenst érintő kérdésekbe, megoldási lehetőségekre és trendekre.

A Budapest Convention Bureau-nál nagy elismerésnek tartják, hogy tavasszal alakult szervezetüket előadói részvételre kérik fel egyre több hasonló rendezvény esetében. Ez visszaigazolása a nemzetközi színtéren is látszó eredményes szakmai munkának, valamint minden ilyen aktivitás a desztináció láthatóságát növeli – fogalmaztak közleményükben.