Kezdődik a Magyar Zene Háza építése

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 22. 10:55

Az oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is szolgáló épület 2020 végén nyithatja meg kapuit.

Az eredetileg tervezettnél több mint egy évvel később, de augusztus végéig megkezdődik a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza építése a Liget Budapest projekt keretében.

A Liget Budapest Európa legnagyobb, kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, amelynek megvalósítása már megkezdődött: zajlik például a Néprajzi Múzeum és a szomszédos mélygarázs építése, az Olof Palme Ház rekonstrukciója, a kutyás élményparkot pedig már át is adták a használóknak - emlékeztetett a beruházás szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Baán László, a projekt miniszteri biztosa.

A Magyar Zene Háza tervezett belső tere

Fotó: turizmus.com

Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoport vezetője hozzátette: a Hungexpo irodaházak helyén létrejövő intézmény állandó kiállítása interaktív módon mutatja be a zene működését, valamint átfogó zenetörténeti képet ad a látogatónak, az első időszaki tárlat pedig a magyar könnyűzene elmúlt évtizedeit tekinti át.

Az épületben helyet kap egy "hangdóm", egy koncertterem, egy előadóterem, zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár, mellette pedig szabadtéri színpadot is kialakítanak.

Virtuálisan is bejárható a Magyar Zene Háza háromszintes épülete: https://www.youtube.com/watch?v=Ip349VL_UfU