Kezdődik az Aktívan itthon szabadidős programsorozat

Forrás: MTI

 2022. április 13. 12:56

Több mint 300 szabadidős rendezvénnyel várja az érdeklődőket az Aktívan itthon programsorozat - jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Budapesten.

Révész Máriusz közölte, hogy a rendezvényeket 330 millió forintos kormányzati támogatással szervezik meg, és legalább 100 ezer résztvevőre számítanak. A szabadtéri tevékenységek fellendülését az elmúlt évek korlátozásai megtörték, a járvány elmúltával tehát különösen fontos minél több embert megszólítani - indokolta a programsorozat létrehozását.

Az eseménysorozatot civil szervezetekkel együttműködve állították össze. A kezdeményezést számos program előzte már meg, az egynapos osztálykirándulásokon például már több mint 40 ezer iskolás vett részt - tette hozzá Révész Máriusz.

Az Aktívan itthon - mint fogalmazott - kiváló lehetőség lesz arra, hogy a nagyvárosok lakói kimozduljanak a megszokott környezetükből, fölfedezzék a magyar vidéket, megismerkedjenek az ott élőkkel, lássák a fejlődés eredményeit országszerte.

Sió Zoltán, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ programvezetője elmondta, hogy a civileken keresztül országszerte csaknem 140 egyesület vesz részt a szervezésben. A Normafa Parkkal együttműködve már a héten elkezdődnek a programok.

Sió Zoltán és Révész Máriusz az Aktívan itthon programsorozat sajtótájékoztatója előtt

Fotó: MTI / Soós Lajos

A Magyar Natúrpark Szövetséggel április végétől a vidéki térségek kultúráját és helyi termékeit mutatják be,a Muzsikál az Erdő Alapítvány szabadtéri helyszíneken tart zenei programokat a jövő héttől, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége pedig országszerte sportrendezvényekre, teljesítménytúrákra várja az résztvevőket. A futókörök napját május 21-én tartják.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség segítségével tó- és hegykerülő túrákat, szomszédos országot érintő kirándulásokat tartanak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség koordinálásával májustól kezdve egész nyáron át evezős programok lesznek.

A rendezvényeken nemcsak tapasztalt sportolókat várnak, a többségükön bárki részt vehet, akár a családtagokkal együtt.