Ki fizeti a masszázst?

Forrás: turizmus.com

 2020. február 11. 11:09

A Turizmus Bulletin legfrissebb számában megjelent cikk azt vizsgálja, milyen a fürdőgyógyászati szolgáltatások közfinanszírozása Európa egyes országaiban és Magyarországon.

A szerzők ismertetik és összehasonlítják a fürdőgyógyászati kezelések igénybevételének főbb szabályait az egyes országokban – Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Németországban és Romániában –, illetve áttekintik, hogy a biztosítók milyen jellegű ellátásokat, milyen szabályok alapján, milyen mértékben finanszíroznak. A nyugat-európai rendszerekkel összevetve részleteiben tekintik át a magyar finanszírozási szabályokat is.

A szerzők szerint át kellene gondolni a fürdőgyógyászat magyar közfinanszírozását

Fotó:  123rf.com

A szerzők szerint a magyar fürdőgyógyászatban és az erre épülő egészségturizmusban rejlő lehetőségek kiaknázatlanok. Ennek egyik fontos tényezője a közfinanszírozás változtatásának lehetősége. Érdemes rendszeresen felülvizsgálni a fürdőgyógyászat közfinanszírozását, mértékét és módjait, beleértve a merev, kasszánként elkülönülő finanszírozási szabályozást is.

Legfontosabb konklúziójuk, hogy jól működő közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszer nélkül nincs versenyképes egészségturisztikai kínálat.

A teljes tanulmányt letöltheti IDE kattintva.