Ki lesz a legjobb Accent Hotels-szakács?

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 06. 22:55

A cégcsoport szinte összes szállodája képviselteti magát az idén második alkalommal megrendezett, négyfordulós Accent Hotels Szakácsversenyen. A harmadik fordulót a mórahalmi Colosseum Hotelben tartják szeptemberben.

A tavalyi nagysikerű, négyfordulós versenysorozat mintájára az Accent Hotels szállodáinak legjobb szakácsai készítik el a különböző nehézségű és kihívást jelentő fogásokat, gasztronómiai tudásuk legjavát adva. A verseny célja a különleges és exkluzív ételek elkészítése mellett az Accent Hotels fiatal és ambiciózus szakácsainak szakmai fejlődése, ami által a szállodába látogató vendégek tökéletes gasztronómiai élményben részesülhetnek. A szakácsok megméretésén kívül, idén megrendezik a felszolgálók versenyét is, ahol a szakácsversenyhez hasonlóan egy szakmai zsűri értékeli a legjobban teljesítő szállodák konyhai dolgozóit.

A zsűri tagjai szakácsok és gasztronómiai újságírók, akik több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Minden alkalommal legalább négyen zsűrizik az ételeket, ebből legalább három (azaz a többség mindig) szakács. A verseny nyitott, így a szálloda vendégei is figyelemmel kísérhetik az eseményeket.

A 2014-es II. Accent Hotels Szakácsverseny első és második fordulójának helyszíneként szolgáló hévízi Lotus Therme Hotel & Spa, valamint a soproni Hotel Szieszta után szeptember 22–24-én a négycsillagos, superior besorolású mórahalmi Colosseum Hotel ad otthont a szakácsok és a felszolgálók megméretésének. A verseny harmadik fordulójának tematikája a friss tengeri sügér lesz, amelyből egy főételt kell elkészíteni, valamint a sügér mellé egy tetszőlegesen választott, ízvilágban harmonizáló desszertet. A pontozásnál fontos, hogy az étel megjelenítése legyen átgondolt, változatos. Nem az étel mennyisége, hanem az étel harmóniája adja az eredményt. (x)