Kiemelt érdeklődés kísérte a magyar MICE-desztinációkat Frankfurtban

Forrás: turizmus.com

 2024. május 31. 13:10

Hazánk MICE-pozícióját erősítette a Budapest Convention Bureau (BUD CB) az idei IMEX Frankfurton. Az üzleti turizmus piacvezető nemzetközi rendezvényén a szektor legfőbb szereplői mellett a szakmai vásárlók képviseltették magukat.

A hivatásturizmus jelentőségét jól mutatja, hogy piacának éves értéke megközelíti a 900 milliárd dollárt, bővülését pedig nemzetközi szinten 7,5%-ra becsülik 2023 és 2030 között.

A május 14-16. között immár 22. alkalommal rendezett szakvásár legfőbb célja az üzletfejlesztés volt, sok érdeklődő érkezett konkrét ajánlatkéréssel. Mivel a rendezvény kifejezetten népszerű a szövetségi és a vállalati szegmens képviselői körében, így kiváló lehetőséget nyújtott a szakmai kapcsolatok fejlesztésére és elmélyítésére, valamint a MICE-desztinációk nemzetközi láthatóságának növelésére – közölte lapunkkal a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A magyar kiállítók a stand előtt

Fotó: MTÜ

A MICE piac egyik legjelentősebb szakvásárán a Magyar Turisztikai Ügynökség képviseletében a Budapest Convention Bureau munkatársai mutatták be a fővárosi és vidéki szolgáltatásokat a magyar standon. A prezentációk és üzleti egyeztetések során hazánkat, mint kiemelkedő és újszerű lehetőségeket rejtő, hivatásturisztikai desztinációként népszerűsítették több mint 120 buyer előtt.

Lippai Ildikó, a Budapest Convention Bureau senior értékesítési menedzsere a szakmai esemény kapcsán kiemelte: „Sokan keresnek új célországokat, ígéretes, felfedezésre váró helyszíneket rendezvényeik számára. Idén is az újdonságokról, egyedi programokról tudakozódtak leginkább a vásárlók, és Budapest a nagy üzleti rendezvények és kongresszusok kategóriájában még új desztinációnak számít. A legtöbben fővárosunk szolgáltatásaira voltak kíváncsiak, de egyre nagyobb az érdeklődés a vidéki régiók iránt is."

Az MTÜ 22 hazai társkiállító számára biztosított részvételi lehetőséget a magyar standon, ahol ebben az évben is visszatérő téma volt a fenntarthatóság. A BUD CB kiemelt célja ugyanis, hogy Magyarországot a fenntarthatóság iránt elkötelezett desztinációként tartsák számon. Ezért következetesen ösztönzi a MICE-szektor szereplőit abban, hogy tegyenek környezetvédelmi erőfeszítéseket annak érdekében, hogy minél több hazai konferenciadesztináció és piaci szolgáltató rendelkezzen a nemzetközi piacon versenyelőnyt jelentő fenntarthatósági tanúsítvánnyal.