Kínai díszvendégség a Mesterségek Ünnepén

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 23. 16:13

Az augusztus 18. és 21. között 30. alkalommal megrendezett Mesterségek Ünnepe nemzetközi kézműves fesztivál alkalmából népes kínai delegáció látogatott hazánkba. A rendezvénysorozat idei egyik díszvendége Kína volt, melynek több tartománya is bemutatkozott a budai Várban.

Augusztus 19-én Kujcsou tartomány gazdaságával és kultúrájával ismerkedhettek a meghívott vendégek, többek között kínai és magyar turisztikai vállalkozások képviselői. A rendezvényen a tartomány Kereskedelmi Minisztériumának alelnöke mutatta be előadásában a térség színes természeti adottságait és dinamikusan fejlődő gazdaságának húzóágazatait, kiemelve a turisztikai szektort.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség részéről Gyenizse Dorottya üdvözölte a résztvevőket, rámutatva, hogy a kultúrák felfedezése az egyik legfontosabb motivációs tényező a turizmusban. Egymás hagyományainak kölcsönös megismerése az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a földrajzilag távol eső területeket közel hozza a hazai közönséghez, ezért is üdvözöljük a hasonló rendezvényeket.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az elmúlt évek sikeres magyar turizmusdiplomáciai erőfeszítései nyomán a magyar-kínai turisztikai kapcsolatok rohamos fejlődésnek indultak. 2016 első felében a kínai vendég és vendégéjszakák száma már 40-50%-kal nőtt. A Budapest-Peking közvetlen légi járat, valamint a Kína és a 16 közép-és kelet-európai ország turisztikai együttműködésének szerepe mellett a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal idén megnyitott regionális irodájának tevékenysége is a turisztikai forgalom további bővülését eredményezheti a két régió között.