Kisebb fesztiválok, rekordokat döntő nyár és adatvezérelt turizmus az MTÜ podcastjában

Forrás: turizmus.com

 2021. május 05. 12:57

Az MTÜ vezérigazgatója bízik abban, hogy az idei nyár rekordot fog dönteni a turizmusban, és abban is, hogy hamarosan – talán már nyáron, de ősszel biztosan – újra nagy számban fogadhatunk turistákat Magyarországon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb podcastjában Guller Zoltán vezérigazgató hangsúlyozza: a „2022-es évben már akár vissza is állhatunk a 2019-es év ’bezzeg’ szintjére”. Ezt a jelenlegi biztató NTAK-adatok is alátámasztják.

A vezérigazgató részletes tájékoztatást ad arról, hogyan tudnak a turizmusban működő vállalkozások szabályosan működni. Mint hangsúlyozta, a zárt térbe való belépésre (pl. étterem belső tere, szálloda, fürdő, színház, mozi stb.) most nyílt lehetőség, ilyen helyen csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak, ez jelenleg a fő szabály.

Ha a fiatalok oltási hajlandósága is növekszik, több tucatnyi kisebb fesztivált már idén nyáron is meg lehet rendezni, mondta Guller Zoltán

Fotó: MTÜ

Arra is kitért, hogy az MTÜ készített egy jogszabály-értelmezési gyűjteményt, amely – hamarosan már 27 nyelven – minden turisztikai vállalkozást segít abban, hogyan értelmezze a nyitásra vonatkozó aktuális szabályokat. „Olyan jogszabályokat igyekeztünk alkotni, amelyekkel együtt lehet élni” – emeli ki Guller Zoltán.

Nagyon bízik benne – főként, ha a fiatalok oltási hajlandósága is növekszik –, hogy Budapesten és vidéken több tucatnyi kisebb fesztivált meg lehet már idén nyáron is rendezni.

A teljes beszélgetést a podcastban itt lehet meghallgatni.