Könyv az európai úti célok legizgalmasabb kampányairól

Forrás: turizmus.com

 2018. december 02. 19:29

Az Európai Utazási Bizottság 70 éve hirdeti a kontinens desztinációit, ennek állít emléket a kiadvány.

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission, ETC) könyvet adott ki az évforduló alkalmából, amely számot vet a szervezet hét évtizednyi munkájával. A kötet utazásra viszi olvasóit Európa reklámozásának történetében.

Az ETC egyike a legrégibb kormányközi turisztikai szervezeteknek, Magyarország a nyolcvanas évek vége óta tagja. Peter De Wilde elnök azt hangsúlyozta, hogy az európaiak amióta csak képesek az együttműködésre, és képesek meghatározni közös álmaikat, a turisztikai terület vezetői kaput nyitnak egy jobb világra, amelyben az utazás egyet jelent az értékek megosztásával, valamint azzal, hogy tekintettel vagyunk az identitásokra, ami egyúttal képes átalakítani életeket.

Az utazás egyet jelent az értékek megosztásával

Fotó: turizmus.com

A könyv hat kronológiai fejezetből áll, kezdve az ETC 1948-as alapításától és az európai turisztikai szektor kialakulásától egészen napjainkig. Ezen belül szó van a háború utáni Marshall-terv jelentőségéről, az első európai marketingkampányokról, valamint a tömegturizmus kihívásairól a 60-as években. A 70-80-as évek újdonságait a légi közlekedés és a számítástechnika jelentették, majd számos kihívás következett a gazdasági válságtól a nukleáris katasztrófán keresztül a terrorizmusig.

Az Európai Utazási Bizottság története (1948-2018) című könyvet hárman írták: Igor Csukarin (University of Minnesota), Sune Bechmann Pedersen (Lund University), és Frank Schipper (Foundation for the History of Technology, Eindhoven). A kiadvány itt érhető el: www.etc-corporate.org.