Összefogott a városvezetés és szakma a londoni turizmusért

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 01. 12:42

London 42,6 millió nemzetközi és belföldi turistaérkezést szeretne elérni 2025-re – 30 százalékkal többet mint 2016-ban –, és ebből 22 milliárd font bevételt. Az ambiciózus cél megvalósítását teljes mellszélességgel támogatja a londoni főpolgármester.

A turizmus ma is létfontosságú szerepet játszik London gazdaságában, a főváros GDP-jének 11,6 százalékát adva és minden hetedik dolgozót foglalkoztatva. De a 2025-ig kitűzött növekedési célok csak koherens elképzelésekkel és eszközökkel valósíthatók meg – írja az eturbonews.com.

A londoni városvezetés hivatalos promóciós irodája, a London & Partners több mint 100 céggel, többek között a Gatwick Airporttal, a Hiltonnal, a Merlin Entertainmenttel és az Airbnb-vel, illetve vezető turisztikai szövetségekkel – mint az Association of Leading Visitor Attraction vagy a brit szállodaszövetség – működik együtt a város turizmusának újragondolása érdekében.

"Örömmel fogadom és támogatom ezt az új elképzelést, amely világos, új irányt szabhat a londoni turisztikai szektor számára " – mondta Sadiq Khan, London polgármestere.

Big Ben, London

Fotó: Pixabay

Az együttműködő felek a város turisztikai szektorának növekedéséhez elengedhetetlennek tartják a világszínvonalú látogatói élmény feltételeinek megteremtését, ezt pedig az alábbi négy terület fellendítésével szeretnék elérni:

  • Promóciók az új látogatók számárára: Szeretnék azokat is megszólítani, akik első alkalommal járnának Londonban; az egész évben elérhető attrakciók promotálásával be akarják vonzani a szezonon kívüli időszakokra is a turistákat; illetve nagyobb hangsúlyt fektetnének London kulturális lehetőségeinek bemutatására.
  • Látogatói élmények és információ: Fejleszteni kívánják az információszolgáltatás minőségét a turisztikai attrakciók és a díjazott gasztroélmények tekintetében egyaránt, ezzel ösztönözve a látogatót arra, hogy minél több mindent kipróbáljon és minél többet lásson a városból; bátorítanák a turistákat a városközponton kívül eső helyszínek felfedezésére is és igyekeznének összehozni őket a helyi lakosokkal, akik saját tapasztalataik alapján segíthetnék ezeket a felfedezéseket.
  • Infrastruktúra és szolgáltatások: Biztosítani kell, hogy a város képes legyen fenntartani és elszállásolni a látogatók növekvő számát;  be kell fektetni a kultúrába, a szolgáltatásokba és a digitális infrastruktúrába.
  • Az üzleti turizmus fellendítése: Céljuk egy világszínvonalú üzleti utazói élmény megalkotása, melyet a városon belül nagyobb fokú koordinációval, ehhez kapcsolódó szabályozásokkal kívánnak elérni, ezek által vonzóbbá tenni Londont az üzleti utazók számára.


"Ahhoz, hogy fenntarthassuk a jelenlegi növekedést, az iparágnak és a kormánynak együtt kell működnie” – nyilatkozta Ufi Ibrahim, a brit szállodaszövetség elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Londonban már karácsony van

2017. augusztus 02.