Kormányhatározat a kiemelt térségekben megvalósuló fejlesztésekről

Forrás: turizmus.com

 2019. március 26. 19:51

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent egy kormányhatározat az egyes kiemelt turisztikai térségekben megvalósítandó fejlesztésekhez szükséges további intézkedésekről.

A Kormány 1152/2019. (III. 25.) határozata megállapítja, hogy a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek turisztikai fejlesztéseire biztosított forrásokat a mindenkori gazdasági és turisztikai folyamatok figyelembevételével kell felhasználni.

Erre tekintettel a következő döntéseket hozza: az öt kiemelt turisztikai fejlesztési térségben (Balaton; Sopron-Fertő; Tokaj-Felső-Tisza és Nyírség; Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy és Tisza-tó; valamint a Dunakanyar) megvalósítandó egyes fejlesztésekről szóló 1550/2017. (VIII. 18.) Kormányhatározat mellékleteiben megnevezett, hazai forrásból finanszírozott fejlesztések (Projektek) és az azokhoz rendelt források indikatív jellegűek.

Az egyik kiemelt fejlesztési térség a Balaton

Fotó: pixabay

A Kormány egyetért azzal, hogy a Projektek megvalósításának céljából, a Kormány döntéseivel a 2017–2030. években biztosított források a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai álláspontja szerinti sorrendben és időrendben, bármely kiemelt turisztikai fejlesztési térség szakmailag indokolt Projektjeinek és további fejlesztéseinek, valamint egyéb, egyes turisztikai fejlesztések megvalósítása céljából kerüljenek felhasználásra, azzal, hogy egyes Projektek elhagyásra is kerülhetnek.