Kormányzati támogatással indulhat újra a fesztiválszektor

Forrás: MTI

 2020. augusztus 07. 21:04

A kormány 700 millió forintos alapot hozott létre, hogy a fesztiválszektor újraindulhasson, és 2021-ben is legyenek fesztiválok - mondta Lobenwein Norbert fesztiválszervező.

A Music Hungary Szövetség alelnöke a Magyar Turisztikai Ügynökség Facebook-oldalán pénteken azt is elmondta, hogy a támogatás részleteiről a Magyar Turisztikai Ügynökség ad majd tájékoztatást.

A Magyar Fesztivál Szövetség és a Music Hungary Szövetség pedig közösen dolgozik azon, hogy a fesztiválszektor újraindulásának hátterét megteremtse.

Úgy fogalmazott "Magyarország fesztiválnagyhatalomnak számít".

Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány a fesztiválszektort is súlyosan érintette, az egész világon, így Magyarországon is sorra maradtak el a fesztiválok.

Sorra maradnak el az idei fesztiválok

Fotó: 123rf.com

Szinte nincs is olyan fesztivál, amelyet az eredeti tervek szerint meg lehetett volna tartani.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki kormányinfón közölte, hogy a kormány újabb, 2 milliárd 120 millió forintos csomagról döntött a könnyűzenei klubok és a fesztiválszervezők támogatására. A fesztiválok esetében 700 millió forint a támogatási keret, ezt fesztiválszervező cégenként osztják majd el.

Egy nappal korábban szintén az MTÜ Facebook-oldalán jelentette be Pál István "Szalonna", a Magyar Állami Népi Együttes művészeti igazgatója, hogy a kormány 800 millió forint támogatást ad a magyarországi cigányzenészeknek.