Közel egymilliárd forintot kap Sopron

Forrás: Magyar Közlöny

 2019. január 28. 10:31

A pénzt a Volt Fesztiválnak is helyet adó rendezvényterület fejlesztésére kapja a város a legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.

A kormány 1014/2019. határozata szerint Sopronban két állami és két önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megrendezéséhez szükséges közműfejlesztést hajtanak végre a költségvetési forrásból nyújtott támogatásból. Az ingatlanokat beruházási célterületté nyilvánítják. A beruházást zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartása céljából az önkormányzat valósítsa meg. A támogatás pontos összege a kifizetéshez kapcsolódó pénzügyi tranzakciós illetékkel és a kincstári díjakkal együtt 993.465.000 forint.

A fejlesztésre azért van szükség, hogy kulturáltan, európai színvonalon lehessen a VOLT fesztivál és az egyéb városi kis-, közepes és nagyrendezvények ideje alatt kiszolgálni az embereket. Fodor Tamás, Sopron polgármestere az MTI beszámolója szerint  hangsúlyozta, hogy a harkai plató néven ismert terület részben természetvédelmi terület, de a közműfejlesztés során biztosítják, hogy a terület ugyanúgy nézzen ki, mint jelenleg. Erre környezet- és természetvédelmi tanulmányok készültek.

Hangulatkép a 2018-as VOLT Fesztiválról

Fotó:volt.hu

2018-ban öt nap alatt közel 152 ezren vettek részt a 26. Telekom VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben június 26. és 30. között. 2019-ben június 26. és 29. között rendezik meg a zenei fesztivált.