Közel száz nemzetközi buyer az MTÜ barcelonai networking rendezvényén

Forrás: turizmus.com

 2021. december 01. 13:06

16 magyar szolgáltató vett részt Barcelonában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) exkluzív hivatásturisztikai networking rendezvényén 2021. november 29-én, az IBTM World szakvásár előestéjén.

A vásárra érkező, nagy presztízsű nemzetközi buyerek közül közel százan regisztráltak a rendezvényre – többek között francia, német, spanyol, olasz, dán, norvég, svéd, török, kanadai és brit szakemberek –, többen először találkoztak magyar szolgáltatókkal.

A résztvevőket országprezentáció, networking lehetőség, showelemekkel tűzdelt magyaros vendéglátás és magyar borok is várták. A hatalmas sikert aratott catering tökéletesen illett a rendezvény történelmi helyszínéhez, a Macba Múzeum Capella terméhez. Az eseményt egy magyar zenekar, a Folk on 45 előadása, valamint egy Magyarországgal kapcsolatos kvízjáték is színesítette.

A résztvevők visszajelzése szerint a világjárvány hatására Magyarország nemcsak a régióban, hanem központi fekvése, könnyű megközelíthetősége miatt Európa-szerte kiemelt desztinációvá vált. A rendezvény másnapján többen felkeresték az IBTM Magyarország standját is, hogy folytatni tudják tárgyalásaikat az ott kiállító magyar partnerekkel, az MTÜ-vel, illetve a Magyar Kongresszusi Irodával.

A barcelonai IBTM World vásár az üzleti turizmus egyik legnagyobb szakvására, amely lehetőséget biztosít új szakmai kapcsolatok kialakítására, valamint a már meglévő kapcsolatok fenntartására, bővítésére. Az idei kiállítás a résztvevők szerint a várakozásoknál is mozgalmasabb, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény volt, amelyen a hivatásturisztikai szakma képviselői széles nemzetközi körben tudtak ismét személyesen találkozni.

Az MTÜ és a magyar szolgáltatók képviselői a rendezvényen

Fotó: MTÜ

Az Utazási és Turisztikai Világtanács, a WTTC legfrissebb kutatása szerint a 2020-ban globálisan tapasztalt 61 százalékos visszaesést követően az üzleti turizmusra fordított kiadások már idén várhatóan 26 százalékkal, 2022-ben pedig 34 százalékkal emelkedhetnek, ami így jövőre 66 százalékos visszaépülést jelent a 2019-es évhez képest. Jó hír, hogy a felmérés szerint néhány régióban az üzleti turizmusra fordított kiadások növekedése idén gyorsabb lesz, mint a szabadidős turizmusé. Ilyen régió kontinensünk is. Európában idén 10 százalékkal nagyobb növekedést érhetnek el a MICE ágazatra fordított kiadások, mint a szabadidős turizmus költései.