Közgyűlést tart a Magyar Fesztivál Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2019. április 03. 20:30

A Kárpát-medencei magyar fesztiválok helyzetét tekintik át a debreceni konferencián.

Márta István, a szövetség elnöke elmondta: Magyarországon 315 regisztrált fesztivál van, ebből 280 fesztivál kötődik a szövetség tagjaihoz. A regisztrált fesztiválok közül húsz Erdélyben és a Partiumban, hat a Felvidéken, három a Délvidéken működik - tette hozzá.

Debrecen 2030-ig szóló kulturális stratégiájában kiemelt szerepe van a fesztiváloknak: a megyeszékhely ezen a területen is regionális szerepre törekszik, ezért kapcsolódott be például a hortobágyi és a Tisza-tavi fesztiválok szervezésébe is.

Egy a sok fesztivál közül

Fotó: turizmus.com

Bódor Edit, a konferenciának otthont adó Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója három debreceni fesztivál - az idén 50. alkalommal megrendezendő virágkarnevál, a helyi bor- és dzsesszfesztivál, valamint a nagyerdei szabadtéri játékok - történetébe, programjaiba adott bepillantást.

A Magyar Fesztivál Szövetség debreceni közgyűlésén átadták a 2018-ban alapított Beke Pál-nívódíjakat. A minősített fesztiválok közül a Szurdi Éva keramikusművész által készített szoborral együtt járó elismerést az idén a PanyolaFeszt, a Bach mindenkinek, a VeszprémFeszt és a Muzsikál ez erdő képviselője vehette át.