Közkedvelt az MKB SZÉP Kártya

Forrás: turizmus.com

 2017. október 18. 15:31

Az MKB SZÉP Kártya birtokosok száma októberben már meghaladta a 211 ezret, az igénybe vehető szolgáltatási helyek száma közel 23 ezer.

 

A 2016. évben SZÉP Kártyákra kapott juttatások felhasználási záró határidejéig ugyan még hét hónap hátra van, a bank mégis azt tanácsolja, hogy használjuk a kártyát folyamatosan. A kártyán lévő pénzek elköltésére kiváló alkalom a közelgő őszi szünet.

A SZÉP Kártya közkedveltsége magáért beszél: rohamléptekben vált az egyik leggyakrabban választott béren kívüli juttatási formává. Az MKB SZÉP Kártyákra a munkáltatók 69 milliárd forintot meghaladó összeget utaltak a 2011-es indulás óta, ebből összességében közel 62,6 milliárd jutott vissza a gazdaságba. A felhasználási magatartás mára érzékelhetően követi a családok mindennapi életét jelentősen befolyásoló adottságokat is, mint az iskolaszünetek, a hosszú hétvégék. Ezen időszakokban jól láthatóan kimutatható a SZÉP Kártya kifizetések megugrása. Mostanra a havi statisztikai adatok egyértelműen tükrözik, hogy hagyománnyá vált a családi pihenés költségeit MKB SZÉP Kártyával finanszírozni.

Kiváló lehetőség a közelgő őszi szünet programjainak egy részét vagy egészét MKB SZÉP Kártyával fizetni.  Igaz, hogy a legközkedveltebb a vendéglátás alszámla éttermi felhasználása, viszont fontos tudni, hogy a szállásért és a fürdőszolgáltatásokért mindhárom alszámlán lévő egyenlegből fizethető az egész család kikapcsolódása. Belföldi kirándulások megtervezésénél előnyös lehet, hogy a szálláshelyek foglalásakor élhetünk az előre fizetés alkalmazásával is.

Az alacsonyabb összegeket érdemes kihasználni szabadidős tevékenységre, így akár sétahajózásra, növény és állatkerti, szabadidőparki, vagy cirkuszi belépőkre, de még szoláriumra, sőt családi süteményezésre is költhető a cukrászdákban. A kártyáról finanszírozhatók különböző kulturális események, színház, múzeum, koncert belépők is. Sőt, egészségünk megőrzésére is fordíthatjuk a juttatást: uszodai vagy fürdőbelépőkre, sportolásra, lovaglásra, gyógymasszázsra, de fogtechnikára, vagy bizonyos egészségügyi vizsgálatokra is.