Külföldi újságírók a CAFe Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. október 10. 15:48

A Magyar Turisztikai Ügynökség a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra időzítve külföldi médiumok meghívásával nagyszabású sajtóutat szervez, melynek résztvevői személyre szabhatják programjukat.

Abban, hogy Budapest az elmúlt években olyan vonzó város lett, óriási szerepe van az itt zajló, számos, önálló branddé vált rendezvénynek. Ezek közé tartozik a CAFe Budapest is. A közel háromhetes összművészeti rendezvényfolyam Közép-Európa kortárs művészeti központjává teszi a magyar fővárost. Aki ezekre a programokra érkezik, megmerítkezhet Budapest „kulturális pezsgőfürdőjében" és mellé az elmúlt évek kreatív termékfejlesztései révén összeálló, teljes turisztikai csomagot is kap – mondta Katona András, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing igazgatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál október 7-i hivatalos megnyitóján.

 

A CAFe Budapesthez hasonló, új típusú városélményt koncentráltan közvetíteni képes fesztiváljaink olyan mágnesek, melyek beutazóturizmusunk egyik legdinamikusabban fejlődő és legkreatívabb szegmensét adják. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezért is érzi fontosnak, hogy évről-évre e nagyszabású rendezvény mögé álljon. Az MTÜ aktív tagja a tavaszi és őszi budapesti fesztiválfolyam koordinációját összefogó Fesztivál Tanács Operatív Testületének, a rendezvények külföldi marketing-kommunikációjával járulva hozzá az együttműködéshez.

Az MTÜ a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál időpontjára időzítve nagyszabású sajtóutat szervez külföldi médiumok képviselőinek. Az újságírók egy nekik kínált „kreatív étlapról" maguknak válogathatják össze, hogy mely fesztiválesemény, városnéző- és egyéb kiegészítő szabadidős program, étterem kerüljön bele az egyedileg összeállított budapesti programjukba.  Személyes élményeiken keresztül a legfontosabb küldőpiacaink utazói hitelesen ismerhetik meg a főváros pezsgő, világszínvonalú kulturális és innovatív kínálatát, megújult turisztikai szolgáltatásait. A meghívást eddig húsz újságíró igazolta vissza, akik folyamatosan érkeznek a következő három hétben.